RSS

Online forfattarbesøk av Ingelin Røssland

Gjest hos Radio Ålesund

Eg har vore gjest hos Radio Ålesund. Trykk på lenka for å høyre intervjuet. 


https://soundcloud.com/jaerradiogruppen/hvordan-er-det-a-skrive-ungdomsroman-som-voksen

Nydeleg omtale i avisa Øy-Blikk

 Eg har gløymt å poste den fine omtalen Sinne fekk i lokalavisa i april. Trykk på biletet for å forstørre. 

Fin omtale i Klassekampen

I går vakna eg til ei fin omtale av Sinne i Klassekampen sitt bilag, Bokmagasinet:

Lanseringsfest

Fredag 17. april skulle eg eigentleg ha lanseringsfest, Datoen var sette av allereie i januar, og eg skulle få låne min gamle barneskule, som no er gjort om til ein superkul fellesverkstad for kunstnarar. Vener og familie skulle få vere med. Biblioteksjefen skulle bokbade meg. Vi skulle ete tortillaer og drikke sprudlevin. Saman. Til langt på natta.

Slik blei det ikkje.

Men eg er så heldig å ha fine folk rundt meg, som hjalp til med å finne ei anna løysing. Vi gjennomførte bokbadet likevel, og strøymde direkte på Facebook. Det blei litt bilete-på-skakke og lyden-på-halv-åtte, men det var kjekt likevel. Etter bokbadet tok vi eit par glas og snakka om bøker vi er glad i. Det blei ein veldig fin kveld.

Hjarteleg takk til teknisk sjef Trine Røssevold og biblioteksjef Hilde Merete Gjessing, som gjorde dette mogleg. Takk til lesarar og sjåarar.

Fleire har etterlyst opptak av bokbadet. Er du ein av dei, eller kan tenke deg å sjå så har Trine Røssevold laga til ein redigert og avkorta versjon av bokbadet. Det kan du sjå inne på kunstnarverkstaden si Facebookside.

Eg les høgt frå "Sinne"


Haugesund folkebibliotek har skapt ei digital scene, #nettlest, der forskjellige forfattarar har blitt invitert til å lese høgt frå bøkene sine. I samarbeid med den nynorske barnebokfestivalen Falturiltu har dei laga til ein nynorsk spesial - og eg har fått lov til å lese høgt frå boka mi. Dette innlegget vil vere tilgjengeleg i om lag ein månad.

Sinne i stillstand

Kjære lesar!

Dei to siste vekene har vore surrealistiske og rare for alle, ei stillstand har spreidd seg utover grensene. Det var ikkje slik eg såg for meg det skulle bli. Eg skulle ha lanseringsfest, bokbad og signering. Feire boka mi saman med gode venar, som har venta saman med meg så lenge på at dette skulle skje. Og no skjedde det. Sinne er ikkje lenger eit dokument på datamaskinen som eg har skrålla meg gjennom uttallige gongar, fiksa og endra og sendt fram og tilbake til lesarar og redaktørar. Sinne er ikkje lenger berre ein draum. Sinne har blitt til ei bok.

Men det skjedde noko anna også. Du veit kva. Nyhenda er fulle av det, så eg treng ikkje å utdjupe. Eg skal ikkje klage, for eg er ein av dei heldige. Eg er frisk, ingen eg kjenner er råka, arbeidet mitt kan halde fram heimefrå. Enn så lenge. I ei sånn tid er det viktig å finne rom for det som kan gi deg glede. The show must go online. Og det er nettopp det Sinne har gjort.

Det er ei heilt ubeskriveleg kjensle å sjå bilete av boka mi på vandring ute i verdsveven. Folk skriv at dei gler seg til å lese. Eg har sett bilete av boka mi på kjøkkenbordet til folk eg berre har møtt virtuelt. Nokon drikk morgonkaffien sin mens dei les Sinne, andre ligg i senga til langt på natt fordi dei berre må vite kva som skjer mellom Synne og Johan. Eg får fine meldingar frå folk som har lese og likt boka mi.

Det er så kjekt!


I denne rare, sprø tida med stillstand og triste nyhende, er det godt å oppleve at fine ting framleis skjer. Folk samlast framfor skjermane og spelar musikk rett heim i stova vår. Bakar. Les høgt for kvarandre. Boka mi blir lese. Det gjer meg så glad.

Alt godt!