RSS

Hurtigtagg

Jeg har kommet meg i hus, og vel så det, men nett-tilkoblingen lar vente på seg. Hrrmf! For å lette på de verste tastinensene er jeg just nu er innom min kjære mor (som takk og lov er - kanskje enda mer avhengig enn meg - og derfor har mer enn hastig nett). Det er fortsatt en to ukers-tid til arbeidsdagen og rutinene begynner på igjen, og jeg håper virkelig jeg er på nett innen den tid. Hvis ikke, blir mamma også nettløs, da hun faktisk skal flytte inn i utleieleiligheten vår rundt de tider (ja, jeg er modig!). Men nok om det. Jeg har blitt tagget av Silje, og her kommer et hastig og heseblesende svar!

Hvilke bøker leser du akkurat nå?
Jeg er akkurat ferdig med Göran Tunstöms klassiske Juleoratoriet. Veldig fornøyd. Bokomtale kommer senere. Med det samme jeg lukket den, åpnet jeg Ragnar Hovlands Sveve over vatna. En bok jeg har forstått å være et must i studietiden. Og jeg er så enig, så enig! Hvorfor i all verden har jeg ikke lest denne før? Hysterisk morsom og snart ferdiglest. Etter den, blir det vel Svenhammeds journaler (om jeg ikke husker feil, husker ikke forfatter heller), ettersom det er neste på listen i bokbloggturneen.

Hvor liker du best å lese?
Tross mine iherdige og suksessfulle forsøk på å lage meg koselige lesekroker, blir det oftest til at jeg sitter ved kjøkkenbordet (som oftest med en tilhørende tallerken melonyoghurt og müsli), eller sammenkrøllet i en ubehagelig stilling i sofaen (med tv-en på The Voice-kanalen, eller hva den nå heter).

Hvilken bok skulle du ønske ble filmatisert?
Jonathan Safran Foers Ekstremt høyt & utrolig nært hadde nok blitt en fantastisk film, på alle måter. Ellers har jeg mange andre ønsker, men akkurat nå poppet Gunnhild Øyehaugs Vente, blinke inn som noe jeg tror kan bli en god film. Erlend Loes romaner topper også listen over filmfavorittønsker.

Hva er favorittboken din?
Oj, den ble verre. Bare én? Tarjej Vesaas Is-slottet og Jon Fosses Melancholia 1 og 2 da.

Er det noen bøker du ser frem til å lese de neste månedene?
Alltid! Jon Fosses Morgon og kveld og Gustave Flauberts Madame Bovary ligger for eksempel og venter..

Hva synes du er den fineste forsiden på en bok?
Jeg liker ikke rotete omslag hvor hver detalj roper om oppmerksomhet. Det må være enkle motiver, og gjerne en spesiell typografi som i seg selv utgjør estestikken. Denne er fin:


Jeg er ikke sikker på hvem som har blitt tagget tidligere, men vet at Ingebjørg ikke har fått utfordringen. Ingaplinga, you`ve been tagged!

3 kommentarer:

Anonym sa...

You`re back!Endelig, du var savnet vet du! :) Nå fikk jeg lyst til å lese "Sveve over vatna". Får ut å finne den da! Thank u:)

Anonym sa...

You`re back! Du var savnet vet du! :) Fikk lyst til å lese "Sveve over vatna" nå. Thank u!

annkolaas sa...

Takk, det var veldig kjekt å høre:) Jeg savner å lese alle bloggene deres. Jeg er ikke fullstendig tilbake ennå, men plutselig tastes vi nok igjen. Jah, den må du lese!