RSS

Offerlam

Erica Spindler: Offerlam, 394 sider. Oversatt av Helle C. Sundby

Tamtamtam! Jeg har lest krim. Og det gav faktisk mersmak.

Levningene etter et spedbarn blir funnet nedgravd i markene ved en vingård i Sonoma, California. Kriminalbetjent Daniel Reed følger et spor som fører ham tjuefem år tilbake i tid.

Så lenge Alex Clarkson kan huske, har det kun vært henne og moren Patsy. Når moren hennes tar selvmord, begynner hemmeligheter å avsløres. Daniel Reed var den siste som snakket med Patsy, og han avslører for Alex at moren hennes en gang var gift med en av Sonomas mest suksessfulle vinprodusenter. For tjuefem år siden hadde Alex en stesøster og en lillebror. En kveld forsvant lillebroren hennes sporløst fra sengen sin, og det vonde tapet ødela ekteskapet. Patsy tok med seg Alex og dro fra Sonoma.

Alex har vært plaget av mareritt siden hun var en liten jente og begynner å lure på om marerittene kan være fortrengte minner fra barndommen. Hun bestemmer seg for å dra til Sonoma for å finne ut mer om morens hemmelighetsfulle fortid, og for å overvære etterforskningen. Når hun kommer dit begynner mistenkelige ting å skje. Hver gang Alex kommer nærmere sannheten om morens fortid, blir en person myrdet. Alex` verste mareritt ser ut til å komme i oppfyllelse.

Denne forfatteren ligger visstnok på bestselgerlisten til New York Times. Hun begynte egentlig å skrive romantiske bøker, men tok etterhvert skrittet fra romantikk til spenning. Det tror jeg hun gjorde lurt i, for denne boken var full av sexscener av denne typen:

De ramlet ned på sengen og rev av hverandre klærne. Idet han trengte inn i henne, eksploderte hun i en voldsom orgasme som fikk henne til å skrike høyt under ham. s. 122

Til tross for klisjeer (kan man forvente annet av Harlequin?), så har denne boken høy spenningskurve og en overraskende slutt. Jeg lot meg underholde og mer kan jeg vel ikke forlange.

Anbefales.


4 kommentarer:

ellikken sa...

Pilte inn på bloggen din i 1)glede over nytt innlegg og 2)nysgjerrighet over hva slags bok dette var. I mitt hode virket det som tittelen på en kriminalroman... men fornuften steilet. Krim + Lena = Usant. Også VAR det krim!!! Wohaaaaa, velkommen inn i gaaaalskapen :-D

annkolaas sa...

Hæhæ! Jepp! Nå lurer jeg på å melde meg inn i bokklubben Krim og Spenning. da får jeg et gavekort på 1000 kr serru:D

Askeladden sa...

Tenkte jeg skulle tipse deg om boka Julefortellinger som har blitt gitt Aschehoug. Det er en novellesamling. Helga Flatland har skrevet en novelle i denne boka. Den handler om brødrene til Trygve og familien hans når de skal feire først jul uten Trygve. Her er link til boka http://bokelskere.no/Askeladden1983/boksamling/2340009/

annkolaas sa...

Åh, tusen takk! Denne har jeg ikke hørt om.