RSS

Det Alice glemte

Liane Moriarty: Det Alice glemte, 448 sider. Oversatt av Solveig Moen Rusten

 Visste hun hvilken dato det var? "Nittennittiåtte?" En lege som så stresset ut kikket ned på henne gjennom briller med rød plastinnfatning. "Er du sikker på det?" "Ja," sa Alice. "Jeg vet at det er 1998, for jeg har termin 8. august 1999. Den åttende i åttende, nittini. Lett å huske." "Det er faktisk 2008," sa legen.

Tenk om du en dag glemmer de viktigste personene i livet ditt. Begivenheter som har snudd livet ditt opp ned og skapt varige minner er slettet fra hukommelsen din. Alle rundt deg har kommet seg videre i livet mens du ligger ti år etter. Hva ville du ha gjort? 

Akkurat dette opplever Alice, en 39 år gammel trebarnsmor som er midt i en stygg skilsmisse. Hun faller og slår hodet under fredagstrimmen. Når hun våkner husker hun ingenting av de ti siste årene fra livet sitt. Hun tror hun er 29 år, lykkelig gift og gravid med sitt første barn.

Forfatteren av Ektemannens hemmelighet har kommet med enda en sidevender. Jeg skulle bare kikke litt i boken, hadde egentlig satt meg fore å lese en annen bok først. Umulig. Begynner du å lese i denne, må du bare belage deg på å sette alt annet på vent. Boken har så mange spenningstopper du bare få svar på før du legger den fra deg. Alice kjenner knapt nok igjen seg selv etter en titt i speilet. Hvordan har hun blitt så tynn? Etter hva venner og familie beskriver, virker hun ikke som den hun var for ti år siden. Når ble hun så effektiv og nidkjær? Hvorfor er søsteren hennes så fiendtlig? Hvorfor skal hun og hennes elskede Nick skilles? Alice bestemmer seg for å finne ut mest mulig av sitt, for henne, nye liv. Og viktigst av alt, hun skal sette en stopper for disse latterlige skilsmisseplanene.

Det Alice glemte er en fornøyelig og tankevekkende bok. Jeg koste meg skikkelig med boken, og må faktisk innrømme at jeg til tider følte meg litt truffet. Ja til nye sjanser!

Takk til Pantagruel Forlag for leseeksemplar.

2 kommentarer:

aariho sa...

Akkurat nå kjenner jeg at jeg trenger en slik bok - spennende og lett å lese. Bra tips!

annkolaas sa...

Vær så god! Ja, det er kjekt med sånne "avbrekk" mellom den tyngre litteraturen. :)