RSS

SINNE ER MED I TID FOR TI 2021

 

SINNE er i veldig godt selskap i Tid for ti 2021

Tid for ti er ein nasjonal leseaksjon som tilbyr ein gratis antologi med smakebitar frå gode nynorske bøker. I januar blir antologien sendt ut i eit opplag på 25.000 til årets 7. klassingar. Tid for ti er eit samarbeid mellom Foreningen !Les, Nynorsksenteret og andre nynorskaktørar. 

Eitt av måla med aksjonen er å gjere ny litteratur meir tilgjengeleg for lærarane i skulen, sånn at elevane kan få gode leseopplevingar gjennom nyare nynorsk litteratur. Elevar frå dramalinja ved Høgskulen i Volda har lese inn lydklipp av utdraga, og det blir laga fyldige lærarressursar til bruk i skulen. Alt materiell ligg tilgjengeleg på Tid for ti si heimeside

Eg håper utdraget av SINNE fell i smak hos både 7. klassingane og lærarane. 

Sandefjords blad tilrår SINNE

 


Online forfattarbesøk av Ingelin Røssland

Gjest hos Radio Ålesund

Eg har vore gjest hos Radio Ålesund. Trykk på lenka for å høyre intervjuet. 


https://soundcloud.com/jaerradiogruppen/hvordan-er-det-a-skrive-ungdomsroman-som-voksen

Nydeleg omtale i avisa Øy-Blikk

 Eg har gløymt å poste den fine omtalen Sinne fekk i lokalavisa i april. Trykk på biletet for å forstørre. 

Fin omtale i Klassekampen

I går vakna eg til ei fin omtale av Sinne i Klassekampen sitt bilag, Bokmagasinet:

Lanseringsfest

Fredag 17. april skulle eg eigentleg ha lanseringsfest, Datoen var sette av allereie i januar, og eg skulle få låne min gamle barneskule, som no er gjort om til ein superkul fellesverkstad for kunstnarar. Vener og familie skulle få vere med. Biblioteksjefen skulle bokbade meg. Vi skulle ete tortillaer og drikke sprudlevin. Saman. Til langt på natta.

Slik blei det ikkje.

Men eg er så heldig å ha fine folk rundt meg, som hjalp til med å finne ei anna løysing. Vi gjennomførte bokbadet likevel, og strøymde direkte på Facebook. Det blei litt bilete-på-skakke og lyden-på-halv-åtte, men det var kjekt likevel. Etter bokbadet tok vi eit par glas og snakka om bøker vi er glad i. Det blei ein veldig fin kveld.

Hjarteleg takk til teknisk sjef Trine Røssevold og biblioteksjef Hilde Merete Gjessing, som gjorde dette mogleg. Takk til lesarar og sjåarar.

Fleire har etterlyst opptak av bokbadet. Er du ein av dei, eller kan tenke deg å sjå så har Trine Røssevold laga til ein redigert og avkorta versjon av bokbadet. Det kan du sjå inne på kunstnarverkstaden si Facebookside.