RSS

Latinske rytmer


For ordens skyld: Jeg fikk denne boken tilsendt av juritzen forlag. Buena Sucia er skrevet av Alisa Valdes-Rodriguez, en 41 år gammel prisbelønnet avis- og TV-journalist, stand-upkomiker og visstnok en av de 25 mest innflytelsesrike latinere i USA.

Boken tar for seg seks venninner som tilsammen utgjør Buena Sucia-klubben. Hvert kapittel er fortalt av en av de seks jentene, og vi blir etterhvert godt kjent med dem. Noen litt mer enn andre. Det er den frittalende spaltisten Lauren, som tar forloveden på fersken med en annen kvinne. Husmoren Sara, som har et tilsynelatende lykkelig ekteskap med barndomskjæresten Roberto. Elisabeth, en svært vakker og populær programleder, hvis liv får en brå vending når en journalist oppdager hennes lesbiske legning. Den suksessfulle og stramme redaktøren Rebecca, popstjernen Amber og snobbete Usnavys.

Hvert kapittel innledes med et utdrag fra Laurens spalte, og jeg kan ikke unngå å dra likheter mellom Buena Sucia og Sex og singelliv: En spaltist som leder an showet og noen totalt forskjellige venninner, alle med sin dose kjærlighetsproblemer. Forskjellen er at denne er innepakket i latinske rytmer. Men altså, det er ikke noe galt i det. Jeg synes det er en sprelsk bok og koste meg med Sucia-jentene.

Det gikk litt tregt i begynnelsen, og jeg hadde store problemer med å la meg fenge av den heftige språkdrakten. Det ble nesten for mye skildringer, men etter side 60 deromkring gled det mer over til handling og jeg begynte å interessere meg mer for disse jentene. De siste 200 sidene leste jeg i dag, så det ble med andre ord vanskelig å legge fra seg boken.

Jeg synes kanskje dette pratet om Buena Sucia-klubben er litt villedende. Det er ingen klubb i den forstand, snarere et vennskap. Med sterke bånd, vel å merke. Det var ikke mange gangene alle jentene var samlet sammen, eller var sammen i det hele tatt. Men dette er bare noe jeg har hengt meg opp i. Jeg så nemlig for meg at denne klubben skulle samles jevnlig og sladre. Men innholdet var ikke skuffende av den grunn. Ellers kan det nevnes at det er en del spanske gloser i boken, som jeg forøvrig skjønte lite av, bortsett fra enkelte ord og fraser jeg gjenkjente fra Ugly Betty.

Jeg synes det var en kjekk bok. En passende chick-litt i sommervarmen.

1 kommentarer:

Kasiopeiia sa...

Denne har jeg også fått, og den skal definitivt leses noen late dager på hytta i sommervarmen (forhåpentligvis!).