RSS

Frihetens vinder

Lois Leveen: Frihetens vinder, 455 sider. Oversatt av Monica Carlsen

Ettersom denne boken blir frontet som "Barnepiken hundre år tidligere", hadde jeg relativt høye forhåpninger. Relativt fordi jeg leste Ellikkens heller lunkne omtale før jeg begynte på boken. Optimist som jeg er, og Barnepiken-entusiast kastet jeg meg likevel i det. Og det tok lang tid det. Nærmere bestemt en fire ukers tid. I mellomtiden ble andre bøker fortært - men jeg var fast bestemt på å greie dette. Boka ble med som eneste håndveskelektyre i flyet til Bergen, jeg leste og fikk tilbakelagt enda litt til. Så ble det knappe hundre sider igjen til slutt og historien tok seg opp litt. Det så lovende ut. Men jaggu glemte jeg igjen boka på flybussen til sentrum. Er det stygt ikke å bli noe særlig lei seg? Jeg ble faktisk mer irritert over å miste vannflasken jeg akkurat hadde kjøpt, som også lå i posen. Vi får håpe en leselysten (og tørst?) sjel fant posen.

Nei, dette var ikke noe for meg. Boken var helt grei den, sikkert storslagen for flere, men jeg synes den var altfor kjedelig. Altfor lang. Hva den handler om? Huff, jeg orker ikke engang å skrive det. Jeg snylter meg i stedet til å linke til Ellikkens omtale. Frihetens vinder var dessverre ikke som forventet. Ironisk nok (for meg) var den plassert øverst i anbefaling-hyllen i bokhandelen jeg stakk innom etter å ha gått av bussen. Jaja, hver sin smak. Jeg hadde heldigvis Hamsuns Sult i kofferten.

Takk likevel til Cappelen Damm for lesereksemplar.

4 kommentarer:

Mari sa...

Kanskje er det en eller annen person der ute som hygger seg med historien nå. Dette er en bok jeg har hatt veldig lyst til å lese. Nå kjenner jeg at hvis jeg skal kjøpe den så blir det nok ikke før den er å finne på salg.

Du må forresten gjerne legge til bloggen din på Bokblogger.no. Jeg kunne ikke se den på listen der.

annkolaas sa...

Det er derfor det er så dumt å skrive negative omtaler. Det finnes alltid noen som liker det. Og godt er det. Bokblogger.no har jeg ikke hørt om. En flott side. Takk for tipset, som sagt, så gjort:)

ellikken sa...

... Men er det ingen som er negative, får man også uforholdsvis høye forhåpninger som trolig - i alle fall sjeldent - blir innfritt.

Såh, bare så det er sagt!

... Og jeg tror ikke jeg var så fryktelig negativ til boken. Jeg var lunken, ja visst, men det var egentlig mest fordi jeg hadde så høye forventninger. - Sånn, bare for å forsvare boken litt :)

annkolaas sa...

Neida, du var ikke så negativ, Ellikken:) I så fall hadde jeg ikke gitt boken en sjanse. Den hadde sine gode sider, men fenget meg likevel ikke. Men jeg synes ikke det er en dårlig bok av den grunn. Men den var lang. Og kjedelig. Og enda lenger.