RSS

Jeg kommer snart

Selma Lønning Aarø: Jeg kommer snart, 207 sider

Hurra! Etter fem år med "taushet", har Selma endelig skrevet en ny bok.

Forfatteren Julie har oppnådd mye. Hun er gift med tre barn og har publisert flere romaner. Ser man bort fra livets uunngåelige rutiner, har hun lite å klage på. Hun huser endatil en au-pair for å få mer tid til det som betyr noe. Eller for å få mindre husarbeid. Det er bare en ting som er feil. Julie har faket orgasmer helt siden hun debuterte seksuelt som fjortenåring, men nå er hun lei. Hun kjøper en vibrator med 30 dagers orgasmegaranti fra Kondomeriet og låser seg inne på soverommet i en uke. Nå skal hun komme. Hun pakker med babyolje, Dagbladet, lettfordøyelig mat og Mr. Rabbit. Mens hun ligger der begynner hun å tenke over sin seksuelle historie, noe som fører til et tankespinn uten like.

For hundre år siden skulle ikke en kvinne ha lyst. Det var skammelig. En kvinne som tok valg på bakgrunn av hvem hun begjærte, ble utstøtt og straffet. Eller de straffet seg selv. Anna Karenina kastet seg for eksempel foran et tog. I dag er det skammelig ikke å ha lyst. Neppe så skammelig at folk kaster seg foran tog, men man vet jo aldri. Skammen har forskjøvet seg. Den flytter seg langsomt, men den flytter seg.

Jeg kommer snart er en festlig roman. Selma er sitt sedvanlige morsomme og kvikke seg. Hun skriver lekende lett iført en skarp og våken penn. Tankene vandrer, og vi får servert alt fra barndomsminner til essayistiske observasjoner fra samfunnet. Det seksuelle ligger latent gjennom hele boken, men historien tar snarere for seg alt som foregår rundt Julie. Jakten på det perfekte liv og om forventningene en har til seg selv. Men også forventningene fra menn, samfunnet og fra andre kvinner.

Anbefales.

Takk til Flamme Forlag for lesereksemplar.

7 kommentarer:

Tine sa...

Kjempefin omtale, jeg fikk lyst å lese boken!

Anita Ness sa...

Virker jo litt morsom den her da..

annkolaas sa...

Takk! Ja, Selma er veldig vittig.

Beathe sa...

Leste denne i helgen og storkoste meg med den vittig bok! Omtale kommer snart!

Solgunn sa...

Denne skal jeg lese og jeg gleder meg til det!

annkolaas sa...

Da ser jeg frem til omtale, Beathe. Solgunn: Da får du en finfin opplevelse.

~MoonStar~ sa...

Fin omtale..
Høres som ein lettlest morsom bok.

Har lånt den på biblioteket så ser fram te å få tid te å lese den.

Fin blogg du he forresten..
Først oppdaga den nå :O
Første gang innom, men absolutt ikkje siste ;)