RSS

Ingrid Winters makeløse mismot

Janne S. Drangsholt: Ingrid Winters makeløse mismot, 255 sider

Det lover godt når omslaget skilter med godord både fra Heidi Linde og Henriette Steenstrup. Ifølge VG gikk sistnevnte hen og kjøpte filmrettighetene sporenstreks etter at boka var ferdiglest. Og hovedrollen? Den skal hun selv ha. Dette blir gøy!

Ingrid Winter er i slutten av 30-årene, gift med advokaten Bjørnar og mor til tre jenter. Hun er ansatt som litteraturforsker ved universitetet og sliter med å få tidsklemma til å gå opp. Alle vil ha en bit av henne, men hun vil helst henge "Eksamen pågår"-skiltet på døra og være i fred. Det er lett å kjenne seg igjen i hverdagen hennes og vi har alle hatt behov for en kloning, men la oss håpe vi ikke evner å rote det til så mye som hun klarer.

Til tross for alt kaoset Ingrid ser ut til å skape rundt seg, har hun en imponerende evne til å ta alt med knusende ro. Selv når hun oppdager at hun i et snev av nyvunnen spillegalskap har bydd en million over takst på et hus, eller når hun ufrivillig må reise til Russland midt under flyttingen til det nye, rådyre huset. Uten å ha fått solgt det gamle. Hun greier å havne i absurde situasjoner ved levering av datteren i barnehagen, i FAU-møter og på jobb.

Jeg skjønner at romanen gikk rett hjem hos Steenstrup, som i bladet Kamille skriver ærlig og morsomt om travle hverdager - og som selv stadig havner i merkelige situasjoner. Men jeg kan også forstå at ikke alle vil finne boken like rasende festlig. Misforstå meg rett (et uttrykk jeg vanligvis hater, men i denne sammenheng passer det svært godt), JEG likte boken veldig godt og anbefaler den glatt. Men så er jeg også blodfan av Seinfeld og kjenner godt til flere av referansene Drangsholdt bruker i boka. De kan kanskje bli litt i overkant mange for en som ikke kan sin sitcom.

Den humørfylte leser vil nok uansett finne mer enn en episode å humre av. Hvis ikke får de vente til filmen kommer.

Leseeksemplar fått av Tiden Norsk Forlag.

15 kommentarer:

Anonym sa...

Fin omtale! Leste boken selv her om dagen og likte boken veldig godt jeg også. Og jeg gleder meg til filmen! :-)

Ingalill. sa...

Ahh, skrev nettopp ferdig omtale av denne selv, og lot meg underholde, men Seinfeldreferanser? Fikk ikke med meg en eneste. Er jeg forresten den eneste som synes at Seinfeld ikke er morsom lenger, hver gang jeg ser en reprise skjønner jeg hva jeg lo sånn av på nittitallet?

Anonym sa...

Seinfeld referansene fikk ikke jeg med meg heller så du er ikke den eneste Ingalill. Men boken var morsom lell.

Marianne sa...

Skal definitivt leses. Hun var nemlig ei av de beste foreleserne jeg har hatt på litteraturstudiet mitt på UiS :-)

annkolaas sa...

Whatdewhat??! Seinfeld ikke morsomt??? Nei nå! Det er og var like morsomt. Alltid. Jeg fant i alle fall flere, innbiller jeg meg..? Kommer seff ikke på noen nå når de skal nevnes, men husker en: Når Ingrid snakker med mannen og han sier at hun skal putte unnskyldningene i en sekk = Stuff your sorries in a sack, mister. Noe George stadig sier i Seinfeld. Foreleser? Så heldig du er, Marianne. Det høres veldig spennende ut.

Ellikken sa...

Hæh! Det finnes en bok vi ikke er enige om! Denne!

Siste halvdel gjespet jeg meg ihjel av. Første del humret jeg meg riktignok igjennom, uten at superlativene blir tatt frem av den grunn. Gah, og en slik bok blir forsøkt hauset opp, når forlaget kan skilte med så mange andre GODE bøker?

Verden, ass...

aariho sa...

Får se om tidsskjemaet kan plukke inn denne. Liker humoristiske bøker innimellom, og nå kunne den passe. Men ventehylla er sprengt! Fin omtale!

Tine sa...

Jeg har også denne på lur, men sparer den til en helgetur jeg skal på snart. Kjekt å høre at du likte den. Har lest kommentarene og ser at alle ikke er enig, skal ha øynene åpen for Seinfelt referanser :)

Signe sa...

Denne boka virker veldig artig! Spørs om jeg må på biblioteket en tur. :)

PS. Heller ingen Seinfeld-fan :(

annkolaas sa...

Jeg forstår ikke at noen kan mislike Seinfeld.?? Boka er noen ganger veldig gøy, andre ganger passe gøy. Hun har flere andre film og tv-seriereferanser. Mener jeg å huske. Det går kjapt å lese, men jeg synes i alle fall ikke den var kjedelig. Ellikken: Jeg synes å huske vi hadde litt ulik oppfatning av "Gjøkungen". Dere som ikke har lest boka: Kos dere!

Anita Ness sa...

Nesten så jeg får lyst å lese denne når du og Ingalill er så begeistret. Men jeg lar det vente til jeg har lest alle de jeg har skaffet meg, og ser om den dukker opp på bib.. :)

Ellikken sa...

Mæj, vi var enige om Gjøkungen også. Jeg ordla meg bare litt -veldig- diplomatisk 😁

annkolaas sa...

Om du skulle få tid, Anita, så er det i alle fall fort gjort. Ellikken: Jaså gitt!? Tommel opp!

Ingalill. sa...

Det var nok jeg som ødela statistikken deres Lena/Elliken. Jeg og Elliken samles kun om Amalie Skram, og slik har det vært siden bokbloggers opprinnelse. Jeg er forøvrig enig at førstedelen er klart best. Mye mas i Russland.

Seinfeld? Var artig før. Så artig at alle snakket om han på bussen. Når jeg ser det nå skjønner jeg ingen verdens ting.

annkolaas sa...

Men det er jo ubetalelig når de prøver seg på de stenansiktene i Russland. Seinfeld er alltid morsomt. Alltid. Det er udiskutabelt.