RSS

Klar til kamp

Hva har du gjort på i helgen? Jo, jeg har lest Min kamp 3. Jeg fikk boka i posten lørdag formiddag, og søndag kveld var den ferdig fortært. Det var rett og slett umulig å legge den fra seg. Hva er det som skjer? Hele Norge er helt oppslukt av denne mannen.

I Min kamp. Tredje bok får vi komme nærmere inn på unggutten Karl-Ove, og vi følger ham fra han er spedbarn til han begynner på ungdomsskolen. Det er en bok full av barndomshistorier, og vi får høre en del om det fryktfulle (om man kan kalle det et ord) forholdet til faren. Huff!

Karl-Ove er seg selv lik, og utbroderer alt fra livsfilosofi til mer detaljerte dobesøk. Han tyr fortsatt til tårene for den minste ting, ser fremdeles opp til storebroren og lengter etter å bli voksen. Denne boken er kanskje den som er mest blottet for de lange utbroderingene av alskens teorier. Men de fins. Selvsagt. Ellers hadde det ikke vært den Knausgård vi har lært å kjenne.

Dette er favoritten min så langt. Nå er jeg klar for kamp nr. 4. Må ha det, bare må ha det!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, det er så rart! Det virker som om alle, jeg gjentar: ALLE, blir fullstendig oppslukt. Det er merkelig.....

annkolaas sa...

En skulle tro at fiksjon er mer fengende, men neida. Her skal vi ha ekte vare;)(Ja, jeg vet at det ikke er helt fritt for fiksjon hos Knausgård heller..)