RSS

Vivian Seving etc.


Ari Behn: Vivian Seving etc., 158 sider

Jeg tenkte det var på sin plass å lese noe av Ari Behn, en av våre mest omdiskuterte og ofte utskjelte personer - dog ikke så mye på grunn av forfatterskapet. Siden jeg hadde Vivian Seving etc. stående i hylla (fordi jeg lenge har tenkt at det er på sin plass å lese noe av Ari Behn. Jeg kan ikke opprettholde arrogansen min mot denne mannen noe særlig lenger uten å ha lest minst en roman av ham.) var det naturlig å begynne med denne. Og så var det jo et aldri så lite pluss at den ikke var så altfor lang. Det tok vel i underkant av to korte timer å pløye gjennom boka.

Og hva sitter jeg igjen med? Hmm, joda det var jo en fascinerende historie. Boka er satirisk og tar for seg Vivian Seving, en prinsesse som nettopp har blitt enke etter at mannen hennes, prins Franz av Veiburg, dør av aids. Uten å røpe for mye, kan det nevnes at Vivian ikke er den hun gir seg ut for å være, noe kjendisbloggeren Max Schmoulders bestemmer seg for å gå til bunns i. Og så skjer det mangt og meget. Jeg synes deler av boka er veldig morsomme, for eksempel når prinsene synger karaoke til Bros` slager "When will i, will i be famous", når Vivian reiser til Gazastripen i den hensikt å donere bort formuen sin til hiv-arbeid - noe palestinerne takker nei til. Den felespillende Slåtte-Per og Vivians far er også med på å løfte boka. Her finner vi hentydninger til velkjente Se og Hør-reportasjer blandet med en god dose nasjonalromantiske og dagsaktuelle hendelser.

Jeg synes Ari Behn har laget en fin liten satirisk fremtidsutgave av nåtidens Peer Gynt, men slutten blir litt for rotete og drar ned helhetsinntrykket. Men jeg liker ideen, og språket er heller ikke så verst.

0 kommentarer: