RSS

Kjerringer


Helene Uri: Kjerringer, 459 sider

Frøydis, Celeste, Jenna og Ella møter hverandre på et kveldskurs i latin, og blir raskt gode venninner. Snart finner de ut at alle har minst en mann som er med på å gjøre livet deres hakket verre. Nå har de fått nok. Noe må gjøres for å stoppe disse drittsekkene. De fire venninnene bestemmer seg for å danne en liga. Ligaen får namnet Kjerringer, og mennene skal hevnes. Grundig.

Jeg digger Kjerringer og jeg digger Helene Uri. Hun har en skarp tunge, finurlige observasjoner og tar menn på kornet. Det er en fornøyelse å lese om de vanvittige hevnaksjonene, og vennskapet som vokser seg sterkere mellom kvinnene. I kjent stil blander Uri inn fakta, og leseren blir både underholdt og undervist. Jeg liker henne bedre for hver bok jeg leser, og kjenner at hun får frem feministen i meg. Jeg håper virkelig boken blir til film, for dette var bra saker. Mennene tåler det, og vi tåler det i hvert fall.

Jeg anbefaler boka og heier på kjerringer!

3 kommentarer:

Trine Pedersen sa...

Så godt å høre en som er veldig enig med meg. Har lest noen hårsåre vurderinger av boka. Jeg satt igjen med akkurat samme inntrykk som deg, og jeg liker Helene Uri veldig godt. :

annkolaas sa...

Jeg skjønner at enkelte kan føle seg truffet, for hun kan være frekk. Men jeg liker det:)

Ingalill. sa...

Tror dette må være den første positive Kjerring omtalen jeg har lest. Skal nok lese den en gang jeg også, men ble lei etter 'overeksponeringa' i sommer.
Venter til jeg snubler tilfeldig over på loppis!