RSS

Var det det det var


Linde Hagerup: Var det det det var, 132 sider

Dette er tredje bok i serien om Billie og vennene hennes. I den forrige boken inntok vi 1982. Billie begynte på ungdomskolen og fikk en rival i den rødhårete Cordelia med de store puppene. I 1983 har Billie større problemer: Bestevenninnen Nina har blitt sammen med PK - Billies store kjærlighet. Alle rundt henne ser ut til å få seg kjæreste, til og med moren hennes. På skolen får Billie høre om klitoris, hjemme må hun innrede kottet for å komme lengst mulig bort fra moren og Klumsens høyst forstyrrende soveromslyder. Nina og PK har gjort det 13 timer i strekk, og Nina forsøker å finne en potensiell gutt til Billie. Kjærlighetslivet hennes lar derimot vente på seg.

Jeg synes disse bøkene er skikkelig digg (for å bruke et av bokens velbrukte ord). Hagerup tar opp seriøse tenåringsproblemer, både på hjemmebane, i skolen og innad i vennegjengen. Jeg kan tenke meg at hun var en kul ungdom. Det som gjør bøkene ekstra gode, for meg i alle fall, er 80-tallsrammen. Det er en fryd å lese om ungdommer som sover i vannsenger, ser Flashdance på kino og spiser pizza i nyåpnede Peppes Pizza. Selv om jeg var 14 år ti år senere, føler jeg meg helt hjemme.

Denne boken er i regi av Cappelen Damms bokbloggturne, hvor jeg er sistekvinne (man er da feminist!) ut. I går blogget Mika Josefine om boken og sånn var det.

Anbefales!

3 kommentarer:

Gråbekka`s Blogger sa...

Å likte at det foregår på 80 - tallet, må jo da lese denne boka:) Takk for omtalen:)Vannseng, huske det. Likte best og hoppe i den, også var det litt dramatikk i heimen når det gikk hull på den, hehe:)

Ingaplinga sa...

Koste m godt da e las den e også!
og har kjempelyst til å lese dei i forkant!
Følte m litt hjemme på åttitallet, sjøl m e nok va litt for liten....

annkolaas sa...

Litt komisk at hun forklarte hva en overhead er. Det er da ikke så lenge siden vi brukte det (noen bruker det vel fremdeles?). :)