RSS

Under bordet

Heidi Linde: Under bordet, 227 sider

Jenny bor sammen med Trond og Sara i et kollektiv. Hun har fire år med medisinstudier bak seg, men har nettopp hoppet av og tør ikke å fortelle det til foreldrene. Hun bedriver dagene med å spille poker, drive dank og søker jobb kun av ren tvang fra Sara.

Det lukter sikkert lang vei at jeg desperat forsøker å nærme meg 100 bøker før året er omme. Med en dag igjen må jeg bite i det sure eplet og  innse at jeg ikke greier det. Og enda verre, jeg har lest færre enn i fjor. Æsj. Ja ja, det finnes verre ting i verden. Jeg har i alle fall lest.

Under bordet hadde mindre baby og mer singelliv i seg, og selv om jeg heller ikke er singel (jf at forrige bok hadde litt for mye baby) appellerte denne historien mer til meg. Jeg synes tilbakeblikkene gjorde boken sterkere. Det fikk frem kompliserte familieforhold, og viser hvordan en evig rivalisering kan stikke dypt og skape urealistiske forventninger for alle parter. Jeg har tidligere nevnt at Lindes skildringer får meg til å se det for meg som i en film, og det holder jeg fast ved. Både denne og Resten av livet kunne vært filmatisert. Lettlest og grei underholdning.

Takk til Gyldendal.

2 kommentarer:

Ingaplinga sa...

hihi, du har virkelig gjort et godt forsøk på å lese 100 da ;)
mitt bokår har vært forferdelig, har nesten ikke åpna ei bok etter begynnelsen av september... æsj! men håper på å få mer inspirasjon i 2013! skal ta med noen tips fra deg ;)

GODT NYTT ÅR!

annkolaas sa...

Godt, nytt år til deg også!!