RSS

Det du ikke ser

Katherine Webb: Det du ikke ser, 460 sider. Oversett av Jan Chr. Næss

Jeg er superfan av bøkene til Kate Morton, Katherine Webb og Lucinda Riley (selv om sistnevnte sine romaner som oftest er forferdelig dårlige - de går ned, inn eller hva en nå skal kalle det). Oppskriften er alltid den samme: En nåtishistorie, ofte med en ung dame i hovedrollen - gjerne en journalist eller en datter - og en hemmelighet fra fortiden blir avdekket, lag for lag gjennom boken. Mye av det er forutsigbart, men det spiller som regel ingen rolle. Disse bøkene er rene pageturnere, synes jeg i alle fall, og jeg koser meg med de fleste.

I denne fortellingen skal vi til England i 1911, nærmere bestemt en liten landsby i Berkshire. Presten Albert Canning og hans hustru Hester er relativt nygifte og lever et rolig og harmonisk liv i prestegården. Idyllen slår sprekker når tjenestepiken Cat Morley begynner i tjeneste hos dem, og de like etter får en ny husgjest; Robin Durant, ekspert på det okkulte. Den tidligere så søvnige prestegården blir etterhvert preget av en ladet atmosfære av sjalusi og ambisjoner, og før sommeren er over vil en av disse ha et mord på samvittigheten. Over 100 år etter finner Kommisjonen for krigsgraver liket av en soldat. De finner flere døde soldater hvert år, men det oppsiktsvekkende er at denne soldaten hadde to brev i lomma. Journalisten Leah får det spennende oppdraget i å finne ut hva som knytter denne mannen til den nedlagte prestegården i Berkshire.

Ja, det er vel ikke så mye mer å si. Boka var som forventet, kanskje til og med en smule bedre. Hun unngår de verste klisjeene og greier å bygge opp en spenning som gjør lesingen fornøyelig. Jeg slukte den og kommer til å fortsette å lese bøkene hennes.

Anbefales.

5 kommentarer:

Anita Ness sa...

Denne må jeg bare lese.:)

annkolaas sa...

Ja, det må du:)

Elin sa...

Denne ha jeg lest, elsker bøker av Kate Morton, Katherine Webb eller Lucinda Riley:) De er dyktige damer alle sammen:)Fin anmeldelse:)

annkolaas sa...

Takk!

Knirk sa...

Jeg er også Webb og Morton fan. Dette synes jeg likevel var den svakeste boka til Webb så langt. Har skrevet om den her:

http://knirk.no/2011/10/the-unseen-katherine-webb/

Ellers likte jeg veldig godt den nyeste: A half forgotten song. Husker ikke hva den heter på norsk. Har du lest den? Spent på hva du synes.