RSS

En skytsengels dagbok

Carolyn Jess-Cooke: En skytsengels dagbok, 304 sider. Oversatt av Jana Kristensen

Dette er også fra feel good-bunken jeg dro med fra biblioteket, i håp om å finne en skikkelig perle. Denne var jeg veldig usikker på, for både  bildet og teksten (og tittelen for den del) skriker klisjé lang vei. Men det skulle vise seg å være feil. En skytsengels dagbok er en nydelig fortelling. Jeg er følelsesmessig utslitt av å lese den, men åh, ja åh, dette er en aldeles superkoselig og fin bok. En ordentlig page turner. 

Da 40 år gamle Margot Delacroix dør, blir hun sendt tilbake til jorden som en skytsengel - for seg selv. Hun omdøpes til Ruth og må følge Margot fra fødsel til død, med streng beskjed om ikke å gripe inn for å endre noe. Tvunget til å gå gjennom livet sitt på nytt, står Ruth på sidelinjen og observerer sine største feilgrep igjen og igjen. Hun skal lære av sine handlinger, men først og fremst beskytte og elske Margot uten forbehold. Det blir alt annet enn enkelt. Når det åpner seg en mulighet for å endre fortiden, griper Ruth sjansen selv om hun vet at utfallet kan få dramatiske konsekvenser.


Denne boken inneholder det meste en kan forlange av en roman. Den spiller på hele følelsesregisteret, og veksler mellom å være gripende og vakker til å være grusom og hensynløs. Det er en sånn typisk "meningen med livet"-bok, men uten å være påtvunget kvalm. Det bør kanskje nevnes at historien minner sterkt om en (mer dramatisk) episode av "En engel i blant oss", så dersom du ikke var spesielt glad i den tv-serien bør du kanskje ikke lese denne. Jeg er en sucker for sånne serier - det er jo så kååselig - så boka gikk følgelig rett hjem hos meg. 


God bok. Anbefales. 

7 kommentarer:

Elin sa...

Dette høres ut som en bok jeg vil like:)

annkolaas sa...

Prøv:)

aariho sa...

Dette var en flott omtale av boka, og du reklamerer godt for den! Altså: på leselita mi med den!

Anja sa...

Jeg fikk akkurat denne inn på jobben, og tenkte litt som deg da jeg leste bakpå. Veldig artig å lese din omtale, da er kanskje boken lesverdig allikevel da!

annkolaas sa...

Takk! ja, den er absolutt lesverdig. Jeg tror jeg skal ta meg en tur til biblioteket igjen og lukke med meg bøkene jeg ikke trodde skulle være det.

Tina sa...

Jeg kan opplyse om at jeg er absolutt ingen fan av serier som engler i blant oss, men fikk ingen assosiasjoner til den serien da jeg leste boka. Beste boka jeg noensinne har lest, og jeg gråt fra begynnelse til slutt med bare få pustepauser innimellom.

annkolaas sa...

Tina: Hehe, sikkert bare jeg da - men jeg synes "En engel iblant oss" er koselig, jeg. Det er definitivt en god bok. En sånn alle kan lese.