RSS

2. Sykdommen

Jonas Gardell: Tørk aldri tårer uten hansker 2. Sykdommen. Oversatt av John Erik Frydenlund, 282 sider

Jeg pleier å tenke at den første leste boka vil gi en pekepinn for hvordan resten av leseåret vil utarte seg. Er den dårlig, blir det mange dårlige leseopplevelser, er den god, blir det flest gode. Bare tull, selvsagt, men for å være på den sikre siden valgte jeg å gå inn i det nye året med denne fantastiske boka - så er lista lagt. 2014 kommer altså til å bli et fenomenalt leseår. Jonas Gardell er bankers, uansett. Denne serien er så god atte hjælp! Jeg grugleder meg til siste boka. Gru fordi jeg ikke vil være ferdig med den (duh!) og gleder fordi jeg dermed endelig kan se serien (jippi!).

De som kjenner til disse bøkene vet naturligvis at dette er den andre boka i en trilogi som omhandler aidsepidemien på 80-tallet i Sverige. Den gang HIV var ukjent og HIV-smittede ble behandlet som smittebefengte mordere. De forelskede ungguttene Rasmus og Benjamin utgjør hovedkarakterene i romanserien, men vi blir også godt kjent med Paul, Seppo, Lars-Åke, Reine og Bengt. Alle tilhører samme vennekrets, alle har mer eller mindre delt bopel i homsekollektivet Kråka. Jeg har ikke så mye mer å tilføye omtalen min av første boka. Bok 2 er like vond, like opprivende, god, varm, vidunderlig og hjerteskjærende som bok 1. Les den. Les denne etterpå.

Edit: Jeg har akkurat fullført bok tre, Døden, og kan meddele at den (som om vi tvilte) er mist like fantastisk som de to første. En perfekt avrunding av et mesterverk. Nydelig. Grusom. Hjerteskjærende. Vakker. Trist. Opprørende. Det er ikke mer å tilføye. Jeg er følelsesmessig ødelagt.

Anbefales varmt.

Sist, men ikke minst ønsker jeg alle et fantastisk, godt nytt år - med flerfoldige fantastiske leseopplevelser! Jeg skal holde meg for god til å forsøke å drømme om å lese 100 bøker i år også. Mitt nyttårsforsett i år kan heller være å forsøke å bli med på Bokbloggertreffet i september. Vi ses - kanskje?

6 kommentarer:

ellikken sa...

Hjærte! - Både på boka, deg og det fenomenale leseåret 2014. Har planer om å være taus sammen med deg på Bokbloggtreffet og gleder meg allerede storveies.

annkolaas sa...

Yes! Let`s be silent together!

Tine sa...

Skal si du la listen høyt for 2014, for dette er en riktig godbit. Kan røpe en liten hemmelighet: Jeg drømmer om å være med på bokbloggertreffet i år, hvis jeg tør :)

annkolaas sa...

Det må være såpass. Men boken jeg holder på med nå er nok ikke i den kategorien dessverre. Men neste bok--! Jeg er optimistisk. Ja! Klart du skal være med. 2014 er året for å utfordre seg selv. Utvide grensene og legge ned sperrene.

Lise sa...

Denne er en av mange bøker jeg har så lyst til å lese! Godt nytt år!

annkolaas sa...

Det bør du, Lise. Godt nytt år!