RSS

Fyrsten

Henrik H. Langeland: Fyrsten, 430 sider

Etter 13 år er Christian von der Hall tilbake. Nå er han 47 år gammel, og de noe spesielle seksuelle interessene har blitt byttet ut med klasseseire i Skibirken. Siden sist har han blitt skilt fra Tessa, fått nesten voksne barn og dermed litt mer fritid. Noe han definitivt trenger som administrerende direktør i PR-byrået Hall Consulting. Han har rukket å bygge seg opp etter konkursen i 2000, og som strateg bak Høyres valgkamp-retorikk er førsteprioritet å vinne høstens stortingsvalg. 

Fyrsten fortsetter noen år etter Wonderboy, og innehar de samme ingrediensene, men aksjene ser ut til å ha blitt byttet ut med politikk. Som i forrige bok, finner vi flere navngitte kjendiser og andre fiktive personer vi kan gjette oss til hvem forestiller. Se og Hør jakter stadig på bransjesladder, damene ligger langflate som aldri før og armbåndsurene koster fremdeles flesk. 

En kan i grunnen lure på hvorfor disse bøkene appellerer til meg. Om jeg sist sa jeg ikke skjønte meg på aksjer, så er jeg ikke så mye bedre innenfor politikkens verden. Men dramaturgien er såpass finpusset at du får utbytte av romanen selv om Dagens Næringsliv ikke står høyest på leselista. Spenning, makt og intriger driver handlingen framover. 

En god oppfølger. Anbefales.

3 kommentarer:

Elin sa...

Aldri hørt om boka før, høres spennende ut. Takk for tips:)

annkolaas sa...

Vær så god. Selv om den godt kan leses selvstendig, anbefaler jeg å lese "Wonderboy" først.

Karen sa...

Den står på leselista! Men først etter 'Wonderboy' ja:)