RSS

Slangemønster

Minette Walters: Slangemønster, 362 sider. Oversatt av Torleif Sjøgren-Erichsen

Dere som følger bloggen min, vet at jeg ikke er videre begeistret for krim. Men jeg leser jo en og annen krim i løpet av året og da er ikke Walters å forakte. Nå har jeg vel lest en fem-seks av hennes bøker, og de gir mer eller mindre alltid mersmak. Denne var intet unntak.

Slangemønster handler i all hovedsak om et mord (?) som skjedde for over 20 år siden, nærmere bestemt i London, november 1978. Det er "Gale-Annie" som blir funnet død i rennesteinen like ved huset i gata hvor hun bor. Ingen ser ut til å bry seg om at denne kvinnen er død, og til tross for at flere ting tyder på at hun ble offer for en ugjerning, blir saken henlagt ganske snart. En av naboene hennes, Mrs Ranelagh er overbevist om at hun ble myrdet, men blir ikke hørt. 20 år senere har Mrs Ranelagh fremdeles ikke glemt denne saken og begynner å etterforske hendelsen på egen hånd. Og alt peker mot mord.

Minette Walters er seg selv lik. Har du lest en av hennes romaner, vet du hvordan hun bygger opp spenningen. Hun utelater ingen detaljer og boken er full av rapporter, korrespondanser og annet som er med på å nøste opp mysteriet. Walters er mester i å gå i dybden, og den til tider kompliserte historien er ytterst imponerende. De fleste er mistenkte og vi får ikke vite hvem som er skyldig før helt til slutt. Akkurat slik en god krim skal være.

Anbefales.

3 kommentarer:

Tine sa...

Takk for fin omtale og fin intro til forfatteren. At du som ikke liker krim leser henne, er jo et pluss i margen. Takk for tipset!

annkolaas sa...

Vær så god og selv takk. Dette er britisk krim på sitt beste.

aariho sa...

Minette Walters er god da! Krim kan være så mye, ikke alt behøver å være så blodig og voldelig.