RSS

Fifty Shades

E L James: Fifty Shades of Grey, 514 sider, Fifty Shades Darker, 584 sider og Fifty Shades Freed, 579 sider

Shall I make you come? Please..

Jeg har merket meg at mange som skriver om serien har med hvordan de tilfeldigvis kom til å lese disse bøkene, og jeg er naturligvis intet unntak. Landeplager holder man seg langt unna. Meen så skulle mannen min bestille en bok fra amazon (Football Manager Stole My Life, hva ellers?), og siden engelske bøker så å si er gratis (sammenlignet med norsk pris) bestilte jeg, ja jeg, norsklæreren, denne erotiske trilogien samtidig. Fem bøker (Northanger Abbey ble også med)  for den nette sum av 203 NOK. Til denne prisen blir jeg nok nødt til å lese flere engelske bøker.

De fleste har sikkert fått med seg at boken handler om forholdet mellom litteraturstudenten Anastasia Steele og forretningsmannen Christian Grey. Og at det er en del erotiske scener (29 i første boken..hem hem..). Mr. Grey er en dominant og ønsker at Anastasia skal bli hans undersått og så har vi det gående i 1500 intense sider.

Altså, dette er ikke kvalitetslitteratur. Språket gjentas til det uendelige, jeg synes slutten ble banal og hadde klart meg fint uten denne "Inner Goddess" Anastasia stadig refererer til. Men, jeg ble hekta. Oppslukt. Ok, besatt. De siste to ukene har jeg stort sett levd i en boble bestående av Christian og Ana, og meg, kikkeren. Norsklærer eller ei, tiltrekningen mellom disse to er fengslende, avhengighetsskapende og jeg får bare bøye meg i støvet og innrømme at jeg ikke er det spor bedre enn de andre 40 millionene som har lagt sin elsk på denne serien. And I quote: The book's erotic nature and perceived demographic of its fanbase as being composed largely of married women over thirty led to the book being dubbed "Mommy Porn" by some news agencies. Wikipedia. Så der har dere meg. 

Anbefales. Selvsagt. We aim to please. 

13 kommentarer:

Beathe sa...

Jeg har vært ganske bastant med at jeg IKKE skal lese disse bøkene, men jeg må jo innrømme at jo flere omtaler jeg leser og jo flere venninner som kommer og sier "Dette MÅ du få med deg!" så har jeg kommet litt i Tja...kanskje modus... plutselig en dag så har jeg bestilt alle, sånn er jeg!

annkolaas sa...

Jeg anbefaler deg å lese på engelsk i så fall. Jeg tør ikke tenke på hvordan disse scenene vil bli skildret på norsk. Jeg har presset bøkene på mine venninner også. Hihi.

Silje - Så rart sa...

Haha, det er godt med noen guilty pleasures som fungerer. Ble litt fristet, men har fått et par andre erotiske bøker i hende som jeg prøver meg på først:-)

ellikken sa...

Nice try, men jeg niholder på mine sylskarpe fordommer mot disse bøkene, og fastholder at dette er ren og skjær søppel.

(Eh. Joda, jeg kommer til å lese bøkene jeg også. Men aldri i livet om jeg innrømmer det på dette stadiet)

ellikken sa...

Men du, kjære fine vene Lena. Kan du skru av kommentarbegrensningen din? Jeg vil så gjerne kommentere mer hos deg, men i ni av ti tilfeller må jeg gi opp siden mine forsøk ikke blir godkjent :)

annkolaas sa...

Oj, det var jeg ikke klar over. Takk! Nå har jeg fikset og trikset litt.

Siljeblomst sa...

Jeg kjenner at jeg fremdeles er litt skeptisk, men jeg synes det er morsomt å lese alle omtalene.

Knirk sa...

Men har du sett denne:

http://knirk.no/2012/08/fifty-shades-of-grey-el-james/

;o)

Rose-maries litteratur- og filmblogg sa...

Jeg kommer definitivt IKKE til å lese denne triologien, men er hektet på å lese alle bokomtalene! Så der har dere meg! ;-)

annkolaas sa...

Knirk. ja, jeg har jo til og med kommentert! Det hadde jeg helt glemt. Ja nei, jeg vet ikke hva jeg skal tenke om at jeg er så forutsigbar at jeg faller inn under selve definisjonen av hvem som leser mammaporno. Hva blir det neste? En affære som følge av frustrert ekteskap og hektisk småbarnsliv? Æææ!

Birthe sa...

Nå har jeg kommet dit hen at jeg tenker bøkene må leses likevel, sånn bare for å se hva alt oppstusset er om ;)

annkolaas sa...

Yes!

linesbibliotek sa...

Hehe, så bra! Nå skjønner jeg at disse bøkene absolutt ikke er noe for meg: Ikke er jeg gift og ikke har jeg barn:-)