RSS

Teppehandleren


Meg Mullins: Teppehandleren, 252 sider. Oversatt av Marianne Uthaug

Ushman Kahn er fra Irak, men kom til New York for en del år siden. Her livnærer han seg som teppehandler. Han selger flotte, dyre tepper, importert fra hjemlandet. Forretningen går strykende. Når det passer best, skal kona Farak komme flyttende etter. Alt går etter planen. Drømmen om et nytt og bedre liv i USA. Så forteller Farak at hun er gravid med en annen mann og vil skilles. Ushman blir dypt rystet og ensomheten tar overhånd. Hjemlandet blir med ett så mye lenger borte. En av kundene hans, den velstående Mrs. Roberts, er omtrent den eneste sosiale kontakten han har.

Ushman vandrer hvileløst omkring, og havner en dag på flyplassen. Her treffer han nitten år gamle Stella, en innflytter fra Sørstatene og ensom på sin måte. Ushman er formet av kultur og religion, Stella er mye yngre og tilsynelatende frigjort. De innleder et forhold og Ushman får snart erfare mulighetene for glede i en verden full av tragedier.

Det er en stillferdig og varm historie om å finne veien ut av ensomheten, om tilfeldigheter og å våge. Å våge å åpne seg, endre rutiner og tankemønster. Ushman er en veldig elskverdig karakter, full av sympati og lavmælt karisma. Jeg finner det troverdig og ekte.

Jeg likte boka, jeg.

Anbefales.

3 kommentarer:

Gråbekka`s Blogger sa...

Takk for boktips:) Fin omtale:) Hadde ikke hørt om boken eller forfatteren, så skal skjekke de nærere ut:) Kos deg videre!:)

astridterese sa...

En flott omtale av noe som hørtes ut som en bra bok. Jeg må notere meg denne.
Takk for tips!

annkolaas sa...

Takk, takk! Jeg synes det var en skikkelig fin bok, og kjenner jeg er litt sur over å være ferdig med den;)