RSS

Hockeysveis fører til dårlige rim

Siv Wyller: Hockeysveis fører til dårlige rim, 127 sider

Denne småsprø boken handler om frisøren Lazze, som alltid er i godt humør. Lazze er innehaver av byens mest populære (om ikke den eneste?) frisørsalong. Han klipper alle slags hockeysveiser på byens innbyggere, og er ekspert på alt fra tjukkashockey til festhockey til begravelseshockey. Lazze er ikke bare god på hockey, han er også knakende flink til å dikte gode rim. Det er bare et problem; Når Lazze er nervøs, dikter han stygge og upassende rim - om vennene sine. Dette har blant annet ført til at Gunn, hans store kjærlighet, dro sin vei.

En dag skjer det noe uventet. En dame i rullestol raserer frisørskiltet hans, hockeysveis går av moten og Gunn blir obesrvert i byen. Lazze må ha hjelp til å snu trenden. Hockeysveisen må tilbake og Gunn må igjen bli hans. Han tilkaller selveste Lasse Stefans, og ganske snart får han beskjed om at hjelpen er på vei.

Dette var en morsom bok. Jeg er usikker på aldersgruppen, men tipper det er fra rundt åtte år og oppover. Boken har nok en del referanser bare de voksne skjønner, men det er likefullt en fornøyelig historie for liten og stor. Moralen er gjenkjennelig, karakterene er gøyale og det skjer mye rart. Boken har i tillegg en del rim, stygge som bedre og de mange illustrasjonene setter prikken over i-en.

Dette er mitt bidrag til Cappelen Damms bokbloggturné. Sjekk ut hva bloggerne før meg synes om boka: Lesejenta blogget i går, og i dag er det jeg som får æren av å avslutte herligheten. Har du lyst til å være med i neste bokbloggturné? Se her.

En festlig bok. Anbefales.

3 kommentarer:

Anette sa...

Så spennende! Denne er sikkert moro for både voksne og barn :)

Mari sa...

Så flott at du likte boken :) Jeg er kjerringa mot strømmen denne uken og jeg syntes boken var at typen jeg får lyst til å kaste i veggen rett og slett. Kan ikke forstå at dette skal fenge målgruppen som er ungdommer mellom 12-16 år.

Håper du har kost(er) deg i pinsen :-)

Anonym sa...

Jeg har lest boken og syntes den var internsang bok for oss ungdommer og lese.