RSS

Ingenting å angre på

Trude Marstein: Ingenting å angre på, 357 sider

Det er første dag i sommerferien. Vegard tar med seg de tre døtrene og reiser på hytta. Heidi, kone og mor, skal komme etter med toget neste dag. Hun skal bare gjøre ferdig halvårsregnskapet først. Tror Vegard. I virkeligheten skal hun tilbringe natten sammen med elskeren sin. I boken får vi servert to døgn med dampende, het elskov kontra familieliv på hytta.

Marstein har en jevn og trygg fortellerstemme. Hun veksler avsnittsvis mellom Heidi og Vegard, noe som gir en kontrast mellom det spennende, forbudte og dagligdagse, lovlige. Kjedelige. Det er en god bok. Interessant og åpner for diskusjon. Hva er rett og hva er galt? Noe er selvsagt, mens noe nok kan forsvares. Forsøksvis, om ikke annet.

Anbefales.

3 kommentarer:

Ingalill. sa...

Denne hørte jeg på lydbok, for noen år siden, og kanskje var den oppleserne sin feil men jeg husker jeg fant den ufattelig irriternde.
Husker ikke ifarta hva det var, noe med måten han betraktet datterens kropp på, Vegard altså?
Tror jeg må ta en titt på egen omtale for å finne ut hva problemet var.

Ahh, forresten nå husker jeg - Kåte Heide og dumme Mikkel.

Rent teoretisk derimot var det ei god bok med mange innspill til diskusjoner.

annkolaas sa...

Ja, jeg vet hva du mener. Vegard betrakter datteren på en litt ekkel måte - men uten at det grenser til det "farlige". Han tenker på henne som et barn, og reflekterer bare hvordan hun er i ferd med å bli en kvinne. Heidi derimot, er veldig opptatt av at datteren er i ferd med å bli tykk. Jeg kunne ha skrevet mye mer i denne superknappe omtalen, men jeg hadde veeldig dårlig tid.

astridterese sa...

Denne har jeg prøvd meg på, men la den fra meg. Jeg vet ikke helt hvorfor men tror det hadde noe med at disse to døgnene og det som skjer i dem skal dras ut til en hel bok. Jeg ble lei av alle de utolig detaljerte beskrivelsene. Hvis jeg husker riktig nå da!