RSS

Jernjomfruen

Torben Svendsen: Jernjomfruen, 246 sider

Kevins foreldre skal skilles, og han må flytte fra hjemstedet Vikhammer og bli med moren til Fredrikstad. Det sier seg selv at det er en omveltning for en landsens gutt å flytte fra kompisene og begynne helt på nytt i storbyen. Men han greier seg tålelig bra. Han oppdager noe som gir livet hans ny betydning; heavy metal-musikk, og blir så oppslukt av sin nye lidenskap at han deler livet sitt inn i før og etter Iron Maiden - den absolutte favoritten. Derav tittelen. Han leser alt han kommer over om bandet, melder seg inn i fanklubben og får seg ekstrajobb for å kunne kjøpe flere plater og effekter.

Selv om Kevin aldri blir en del av den kule gjengen, ser han ikke ut til å mangle draget på damene. Den andre store interessen. Selvtilliten er det derimot verre med, noe som ofte går på bekostning av kjæresteriet. Pubertal og uerfaren som han er, opplever han at ikke kroppen alltid reagerer som han vil. Noe som resulterer i en pinlig episode eller to.

Det var bare en bitteliten sak som plaget meg en smule. Språket. Det ble litt for Wam og Vennerød-kult for meg, og tilføyde historien et hint av parodi - men jeg synes likevel boka var god. Det er troverdig og interessant. Jeg har jo selv vært der og opplevd mye av det samme, dog fem år senere enn hovedpersonen. Tro det eller ei, men jeg var faktisk ihuga Iron Maiden-fan og hadde flere av CD-ene deres. Veggene på rommet mitt var dekket av bandplakater og jeg gikk rundt i t-skjorter med alskens monster avbildet. Jeg plaget vettet av venninna mi, som måtte høre "Fear of the Dark" på repeat (Nå da?! Liker du den nå? Nei vel, da har du ikke hørt ordentlig etter. Hør godt etter nå!) helt til hun gav opp og sa hun likte sangen (bare for å slippe å få høre den flere ganger).

Dette er en passende bok for de fleste som engang har vært tretten, er musikkinteressert eller kjenner puberteten rase gjennom kroppen. De første festene, musikk, øl og what not. Ja visst, gør det ondt når knoppar brister, men jaggu er det deilig også.

Lesereksemplar fått av forfatteren.


2 kommentarer:

Anette sa...

Flott anmeldelse. Denne boken fikk jeg jammen lyst til å lese :)

annkolaas sa...

Takk! Det burde du. :)