RSS

Bokbloggturné #19 Kong Steve og de hjemløse hjerters bluesGreetings from mammas house! Jeg er fremdeles nettløs, og det var bare flaks at jeg fant boka i alt flyttelasset. Arbeidsdagen begynner på igjen om halv uke og jeg er alt annet enn klar. Hvordan skal jeg klare å omstille meg fra gravemaskiner og pappesker til timeplaner og rettearbeid? Jeg grøsser ved tanken...

Vel vel, mennesket har greid seg gjennom verre strabaser. Bokbloggturneen har også begynt sin vante trall, og vi har kommet til den 19. gangen: Thomas Fröhlings Kong Steves og de hjemløse hjerters blues. I går blogget asdri, i dag er det jeg og i morgen er det Marielle sin tur.

Steve er en musikkinteressert tenåring, han er forelsket i Helene og i ferd med å vokse fra bestekompisen. En skikkelig ungdomsbok som inngår i Cappelen Damms EGO-serie for leselystne ungdom.Denne hører under EGO Livet. Det er andre bok i serien om Steve, og oversetteren er ingen ringere enn Elling Borgensrud fra Gatas Parlament. Boka har en del hip hop-tekster, så det passer jo perfekt.

Kong Steve og de hjemløse hjerters blues er på knappe 170 sider og boka har korte kapitler inndelt i passende titler. Jeg leste den i en fei, koste meg, men det er ikke til å komme fra at jeg har null peiling på hip hop og derfor ikke fikk fullt utbytte av den. De hyppige sangtekstene kjedet meg en smule. Men ordelsker som jeg er, humret jeg likevel av de herlige ordspillene og sprelske rimene. Et stort pluss for typografien! Boka supplerer med humoristiske småtegninger, som i seg selv alene utgjør en fortelling.

Jeg tror denne boka vil være midt i blinken for målgruppen, og bittelitt utenfor blink for oss andre. Anbefales!

Jeg liker damekropper med skikkelig legs
Jeg liker dem med former, ikke få no` kompleks
Det gjør meg skikkelig hard, omtrent som Jonah Hex
alle slags kvinner kan bli med til sengs
Ramin han har mixer, og vinyler på decks
Han er min DJ, og jeg er Kong Steve Rex
det blir en sterk opplevelse, som å spise Tex-Mex

0 kommentarer: