RSS

Nytt leseår i møte

Bildet er tatt fra verdensveven

Jeg har ikke engang kommet i gang med alle bøkene jeg planla for 2010, før 2011 kommer kastende på meg. Et nytt leseår krever selvsagt nye mål - og dermed er den nye leselista i gang. Bloggerne bak Stines notater , Migrating Coconuts og Julies bokbabbel er noen av de som allerede har listet opp målene for 2011. Nå begynner det å bli noen dager siden, og jeg er så treig av meg at enda en ny liste har begynt å florere før jeg i det hele tatt har rukket å sette meg mål. (Den nye listen vil selvsagt også komme innom bloggen min. Jeg er da ikke laget av stein.)

10 lesemål for litteraturåret 2011

1. Jeg har lenge hatt planer om å lese mer krim. Planen har så langt ikke vært veldig effektiv, men nå. Nå! Jeg har tenkt å snuse litt på Läckberg, Mankell, Nesbø og hun jeg aldri husker navnet på - noe på M, Minette Walters - er det en?

2. Lese mer på engelsk. Det er pinlig, men jeg har fremdeles ikke tatt meg tid til å lese på Kindlen jeg på død og liv skulle ha. Jeg har kommet så langt som å fylle kindlen med Austens Northanger Abbey - og den blir nok årets første engelske bok.

3. Jeg ser at mange har mål om å lese flere norske debutanter, der føler jeg at jeg dekker nok. Jeg er veldig begeistret for norsk litteratur, og spesielt debutanter, så jeg kommer nok til å fortsette å fylle hyllene med disse. Så målet lyder: Å fortsette med norsk litteratur. Heia Norge!

4. Å faktisk lese bøkene jeg har i bokhylla i stedet for å komme draksende med nye, lånte, gamle, må ha og fylle på. Umiddelbare titler jeg kommer på, er Siri Hustvedt, Linn Ullmann, Harald Rosenløw Eeg (som forresten kommer på skolebesøk førstkommende mandag, og jeg har ikke lest noe av ham ennå. Ik!)

5. Lese flere utenlandske klassikere. Dickens, Irving, Lee, og det er mulig jeg forsøker meg på noen russiske (og så kjenner jeg frysningene komme. Tror jeg bryter det målet, gitt).

6. Tro om jeg omsider greier å lese Kristin Lavransdatter? Jeg har lest et par hundre sider, men la den fra meg. Ikke fordi jeg ikke likte den, det ble vel bare sånn. Du vet..

7. Lese flere norske klassikere. Jeg trodde jeg hadde god dekning på det området, men jeg mangler likevel maange. Duun, Falkberget, Lie osv osv.

8. Hmm, hmm.. Lese Don Quijote kanskje? Jeg har visst allerede begynt i drømme, så kanskje det er på tide nå?

9. Lese flere novellesamlinger. Jeg har lenge hatt planer om å lese Ingvild H. Rishøis La stå! . I 2011 passer det fint å gjøre det.

10. Fortsette å lese og skrive. Hver for seg og om hverandre.

Hva er dine lesemål for 2011? Få høre!

5 kommentarer:

Kathleen sa...

Jeg holder på å lage meg en slik liste selv, men har ikke kommet noe lengre enn at jeg burde lese flere bøker fra utenfor Skandinavia.

annkolaas sa...

Jeg har pønsket i flere dager, men har som du ser ikke kommet på så veldig mye nytt.

Synne sa...

Klassikere: i Dagbladet Magasinet 20. november er det ei artig Nemi-stripe. Nemi låner med seg masse klassikere hjem for å kunne "mene noe om dem også". Hun prøver, men det går ikke så bra. Hun får spørsmålet: Lest ut alle 29 bøkene? Og svarer: Jeg mener noe om dem alle sammen!

annkolaas sa...

Hehe, den må jeg se. Jeg mener også mye om bøker jeg aldri har lest;) Når det er sagt, opplever jeg at mange mener overraskende mye (negativt) om Isfolket, selv om de aldri har lest serien.

Bai sa...

Eg skal også lese fleire noveller - 52 noveller på 52 veker, for å vere nøyaktig. Det ville vore morosamt om du ville blitt med.