RSS

Har det klikka for Lottie Biggs?


Hayley Long: Har det klikka for Lottie Biggs?, 234 sider

Det var Lesehesten fra Sørlandet som først gjorde meg oppmerksom på denne boken, og jeg har egentlig aldri greid å få denne fantastiske tittelen ut av hodet. Når den åpenbarte seg for meg i skolebiblioteket, var jeg snar å grabbe tak i den. Har det klikka for Lottie Biggs? er helt klart en bok for ungdommer, men temaet er tyngre enn det vanligvis pleier. Walisiske Lottie Biggs fyller femten år, har deltidsjobb i en skobutikk og har en lettere sarkastisk holdning til livets trivialiteter. Akkurat som en typisk tenåring. Men Lottie har den siste tiden dratt det enda litt lenger. Hun får ukontrollerte følelsesutbrudd, blir kastet ut av undervisningen og glemmer både tid og sted. Når Lottie en dag blir tatt for butikktyveri, må hun innse det. Hun er syk og trenger hjelp.

Denne boken likte jeg skikkelig godt. Forfatteren har selv jobbet ved Whitchurch High School (Lotties skole), og har skrevet boken spesielt med tanke på elevene sine. Boken er utformet som en slags dagbok, et engelskprosjekt Lottie har i kreativ skriving, hvor hun har valgt å ta utgangspunkt i egne hendelser. Lottie supplerer med tegninger og fotnoter, noe som gir fortellingen tyngde og humor. Det er en morsom bok om et vanskelig tema. Jeg liker at vi får fortalt det fra hovedpersonen selv, noe jeg tror er viktig både for alvoret og gjenkjennelsesfaktoren fra eventuelle andre som sliter med det samme. Noe jeg tror de fleste av oss på et eller annet tidspunkt har gjort, mer eller mindre.

En viktig bok om et viktig tema. Anbefales!

3 kommentarer:

Ingaplinga sa...

åh, dinna såg e på salg i dag!
tenkte at den kunne vært gøy å ha på biblioteket på skolen, og tenkte e skulle høre m grete om lov til å kjøpe den!

har fått inn mitt bankande hjarte og få meg på, for faen den siste tiden, og det e KØ på lånelista, e lika det svææææært godt!

annkolaas sa...

Ja, dinne må dåkke ha! Kjempeaktuell og god bok:)

annkolaas sa...

Fantastisk at det e kø, ja!! Skulde ønske ej kunne sei det samme..