RSS

Minus meg


Ingelin Røssland: Minus meg, 269 sider

Ingelin Røsslands Minus meg skulle være ukens bok i Bokbloggturneen, men det har vært litt kluss med utsendingen av bøker. Jeg fikk boka for noen dager siden, og har hatt myye å gjøre, men just nu lukket jeg siste side. Jeg fikk beskjed om å skrive om boka når jeg hadde lest den, så her kommer det. De andre bloggerne har ennå ikke skrevet om boka, så jeg har ikke linket til dem.

Hjertet til 12 år gamle Linda stopper idet hun gjør sitt livs beste stup. En mystisk gutt som kaller seg Njål greier å få det i gang igjen, og Linda skjønner at hun må ordne opp i saker og ting. I tilfelle hun skulle dø en gang til. Linda lider nemlig av en alvorlig hjertefeil. Rett før det skjebnesvangre stupet ble Linda sammen med Oscar, men hun tenker stadig mer på Rune. Fine Rune som hun ikke har sett siden i sommer. Linda og bestevenninnen lager en liste over alt de skal gjøre når de fyller 13, blant annet å kysse og å reise uten voksne. Sistnevnte skjer før hun vet ordet av det - og vips befinner hun seg på vei sørover. Hun treffe Rune igjen. Skal hun dø, så skal hun i alle fall ha en lykkelig slutt.

Dette er en ungdomsbok, men jeg lot meg likevel rive med. Rundt disse tenåringsintrigene ligger en viktig ramme; Skillet mellom liv og død. Hvordan er det å dø, og hvordan er det å leve? Jeg likte boken veldig godt, og enda bedre etter den overraskende slutten. For ikke å snakke om den treffende tittelen. Temaet er ikke ulikt Alf Kjetil Walgermos nydelige Mitt bankande hjarte, men historiene er vidt forskjellige. Den ene er likevel ikke dårligere enn den andre.

Anbefales.

3 kommentarer:

ellikken sa...

Oops! Jeg var så dørgende sikker på at det var først neste uke... *sukk*

Nu vel. Jeg vil skrive bra nok om denne boken, og da trenger jeg litt mer tid enn jeg har akkurat nå.

Jeg er veldig glad du likte den, Lena :)

Mari - Escape In A Book sa...

Så flott at du likte boken, jeg har fått for meg at denne ikke er for meg.

Anja sa...

Da har jeg endelig rukket å bli ferdig og skrevet om boken!

http://twotn.blogspot.com/2011/10/bokanmeldelse-minus-mag-av-ingelin.html