RSS

MOT


Taran L. Bjørnstad (red.): MOT, 110 sider

Høsten bokbloggturne er i gang! Det har den for så vidt vært en stund nå, men dette er første runden for min del. I går blogget Ungdomsboka om ukens bok, i dag er det min tur og i morgen fortsetter Marielle. Vi har lest MOT, en novellesamling bestående av ni noveller. Om mot, for mot, mot deg, mot meg. Ni forskjellige forfattere har gitt sitt bidrag til denne boken, bla Harald Rosenløw Eeg, Lars Mæhle, Charlotte Glaser Munch og Anette Münch. Dette er helt klart rettet mot ungdommer, og jeg synes flere av novellene var litt i enkleste laget - om en kan si det.

De tre første var tøffe (jeg tør ikke skrive tittelen på førstnevnte), jeg er jo en sucker etter alt som har med skole å gjøre. Bjørnstads "Dette blir mellom oss" tar en annerledes vri enn forventet, og temaet er alvorlig og dypt. Jeg må le litt når jeg ser at Ungdomsboka heller ikke skjønte så mye av "I vinduet" - om ikke annet får vi i hvert fall servert en en vakker og tankefull novelle. Den jeg virkelig likte, var Mæhles hovedperson Aron i "Same kva som hender". Her skildrer han en tøffing som egentlig er myk og god på bunnen.

MOT er en god og lettlest bok. Temaene er viktige og aktuelle. Anbefales for tenåringer og oppover.

Fremdeles et kvarter igjen til midnatt. Puh, jeg rakk det!

2 kommentarer:

ellikken sa...

Thehe, denne har jeg ventet på! Tror jeg betegnet I vinduet som "svevende", ikke uten grunn. Menne atte du ikke nevner fabelaktige Veggpryd med et eneste ord, a'gitt!!!

annkolaas sa...

Ups, Veggpryd ja. Husker jeg leste den rett før leggetid, så jeg tror egentlig ikke jeg fikk med meg så mye av den. Må forsøke en gang til. Unnskyldningen min er at jeg kom rett fra ferie, og kastet meg foran dataen 23.30 - rakk bare å skumme gjennom hva Ungdomsboka hadde skrevet (jeg hadde ikke engang fått med meg at du blogget dagen før der igjen), før jeg rablet ned noen raske ord. Leste derimot din anmeldelse i dag; kjempebra!