RSS

CAT FIGHT


Ingunn Aamodt: Cat Fight, 141 sider

Jeg må innrømme at jeg har vært så sløv at jeg ikke engang har fått med meg at jeg er med i denne runden. Boken dumpet ned i postkassa og jeg leste den jeg. Og hihi (for å få frem tenåringen i meg), den var gøy! Hadde jeg vært 20 år yngre (æsj, så gammel jeg er!) hadde jeg nok listet opp Cat Fight som en av yndlingsbøkene mine. Det er mitt første møte med Marlena Evensen, men visstnok tredje og siste (?) bok i serien.

Marlena er fjorten og et halvt år. Hun har nettopp begynt å vise interesse for PO, som på sin side har vært forelska i Marlena helt siden de gikk i første klasse. Det er bare et lite problem: PO har blitt sammen med Tonje. Teite, ufyselege Tonje som tydeligvis har begynt å sminke seg i sommerferien. Marlena og venninnene Minda og Emma legger en plan for at PO skal forstå hvor ufyselig Tonje er. Plan A: Drite ut Tonje. De skal kjøpe en pakke kondomer, lirke pakken inn i skoleskapet hennes sånn at de faller ut når Tonje kommer for å hente bøkene sine. Hvis alt går etter planen, vil alle i klassen være vitne til opptrinnet, og aller helst skal PO forstå hvor teit hun er og slå opp. Hvis det ikke hjelper, må Marlena gjøre PO sjalu ved å flørte med den kjekkeste gutten i tiende klasse. Virker verken plan A eller B, må de ty til plan C: Dra til Moss..

Det sier seg selv at jeg ikke er i målgruppen for bokens lesere, men jeg synes den var kjempegøy. Ingunn Aamodt viser at hun mestrer både barnebøker (host! Pulverheksa!)og ungdomsbøker. Språket hennes er ungdommelig, lekent og akkurat sånn jeg innbiller meg at de unge oppfører seg i dag. Jeg arbeidet tidligere ved en barne-og ungdomskole, og ja, de var faktisk sånn. Er de ikke det da? De er sånn. Jeg var helt sikkert slik også, bortsett fra at LOL, serr og klemz ikke var blant vårt vokabular den gangen.

Boken handler ikke bare om kjæresteri, sminke og chatting, men tar også opp mer alvorlige tema - uten at jeg skal bevege meg inn på det nå. Jeg vil påstå at dette er i samme sjangeren som de populære tv-seriene Lizzie McGuire, Hanna Montana og iCarly. Lettleselige og god underholdning for unge jenter. Selv om Marlena er fjorten og et halvt år tror jeg nok bøkene passer best for de som er et par år yngre. Men jeg skal ikke være så altfor påståelig. Uansett vil jeg tro de fleste liker dette. Ellers kan det nevnes at det er et pluss for en veeldig søt bok, med bilder, smileys o og alt det der;)

Dette er ukens bok i Cappelen Damms bokbloggturne. I går blogget Aud, i dag er det jeg og i morgen tar Luxie opp tråden.

Jeg guglet litt, og jammen har ikke Marlena Evensen egen blogg også.

1 kommentarer:

Anonym sa...

Den må leses, hehe