RSS

Dragejakten


Bjørn Ousland: Dragejakten, 40 sider

Dragejakten handler om en veldig, veldig bortskjemt prinsesse som får alt hun peker på. Men det er likevel ikke nok. Til bursdagen ønsker hun seg en drage, koste hva det koste vil. Kongen samler folket og lover at den som klarer å fange en drage, skal få halve kongeriket og få gifte seg med prinsessen (når hun er gammel nok). Flere prøver seg. Sterke og modige menn. Men ingen kan hamle opp med en fryktelig stor og farlig drage.

Omsider når nyheten Askeladden. Han og bestemoren sitter i en fattigslig stue langt inne i skogen, intetanende om alle heltene som har blitt oppspist eller skremt vekkk. Askeladden slenger ranselen på ryggen og drar i vei for å finne en drage. Tror du han klarer oppdraget? Jeg skal ikke røpe mer, men boka har en overraskende vri - som er både typisk og utypisk for eventyrene. Morsomt er det i alle fall.

Dragejakten er ukens bokbloggturné-bok. I går blogget Marielle, i dag er det jeg og i morgen fortsetter The Witch of the North. Dette er en billedbok med festlige og treffende illustrasjoner. Boken har store bokstaver og få setninger på hver side, ypperlig for de som er i begynnende lesealder. Historien spiller på de kjente folkeeventyrene om Askeladden, ispedd litt mer dagsaktuell lærdom, drager og ymse. Slutten heller dessuten mer i retning av Brødrene Grimm og Margrethe Munthe enn Asbjørnsen og Moes milde moral.

Jeg har stor sans for omskrivninger og "modernisering" av eventyr, og ler meg skakk av Bukkene Bruse på badeland. Denne boken når ikke helt det samme nivået som den, men den har en god andreplass. Jeg likte den og barna mine på fire og seks år likte den, så jeg konkluderer med at den passer for alle.

Anbefales.

0 kommentarer: