RSS

Den lille penselen

Bjørn F. Rørvik og Thore Hansen (illustratør): Den lille penselen

Det var en gang en liten pensel som bodde i malerskapet hos en berømt maler. Penselen ville så gjerne male, men de store penslene stilte seg alltid forrest.

En dag dytter de store penslene den lille penselen, så han ramler ut av skapet og havner på gulvet. Her blir han kjent med den store feiekosten, som ikke gjør annet enn å samle rusk og rask i skjegget sitt. En natt oppdager de en tyv som forsøker å stjele det nyeste maleriet til kunstneren. De vekker kunstneren ved å kile ham på føttene, og her begynner den artige forhistorien til hvordan "Skrik" ble til. Kunstneren er nemlig ingen ringere enn Edvard Munch.

Jeg synes boka var veldig morsom, og historien om hvordan "Gjesp" ble til "Skrik" etter inspirasjon av en innbruddstyv var original og festlig. Den opprinnelige historien står fortalt bakerst, så det er ingen vranglære ute og går altså. At den lille penselen kom seg opp og frem formidler en fin moral, noe de minste tar til seg veldig lett. Thore Hansens fantastiske illustrasjoner gjør dessuten fortellingen ekstra fargerik.

Hva barna mine synes? Umiddelbart etter at jeg begynte å lese, kravlet femåringen opp i fanget mitt og var lutter øre. "Edvard Munch!" utbrøt sjuåringen, så de har tydeligvis lært litt om ham på skolen. De likte boka kjempegodt, både fargene og historien. Da jeg senere logget inn på bokelskere.no for å gi terningkast fem, sa sjuåringen at nei, jeg måtte gi terningkast seks. (Jeg holdt fast på fem - må være litt streng). Vi ble alle enige om at det snart er på tide å dra til Oslo for å se maleriene på ekte - før de(t) blir stjålet igjen.

God bok. Anbefales.

Takk til Cappelen Damm.


0 kommentarer: