RSS

Resten av livet

Ellen og Heidi Linde: Resten av livet, 171 sider

Helle er grafisk designer, samboer med Anders og nybakt mor til lille Gustav. Hun har barselpermisjon og er fullstendig oppslukt av amming, bleier og alt som følger med et spedbarn. Sliten og med konstant søvnmangel blir hun med i en barselgruppe i håp om å treffe andre likesinnede. Det fører dessverre ikke med seg stort annet enn følelsen av nederlag, da flere av de andre ser ut til å balansere morsrollen og dagliglivet med glans. Søsteren Lea er lidenskapelig opptatt av sine sosialantropologiske studier, men trår støttende til når Helle av ulike årsaker trenger en skulder å gråte på. Det være seg den perfekte svigerinnen eller at arbeidsplassen ser ut til å klare seg utmerket uten henne.

Dette er en av de første bøkene Linde har skrevet, og jeg må innrømme at jeg liker de siste bøkene bedre. Det begynner å bli noen år siden jeg hadde spedbarn, så for meg ble det litt for mye fokus på baby. Heidi Linde har skrevet denne boken sammen med søsteren sin, så jeg går ut fra at de har latt seg inspirere av egne opplevelser. Historien framstår troverdig og gjenkjennelig - for oss som har barn i alle fall. Jeg husker godt hvordan det var, og jeg tror boken vil passe svært godt for de som er midt oppi dette. Boken er lettlest og det er helt grei underholdning.

Takk til Gyldendal.

3 kommentarer:

aariho sa...

Greit med lettleste bøker som ikke krever noe av deg, innimellom! Skal akkurat begynne med Elsk meg;avlogget. Tror det også er en slik bok. Ønsker deg et godt og fredelig nytt år, med masse gode bøker.

astridterese sa...

Jeg liker også en lettlest bok innimellom. Denne hørtes fin ut, men kanskje jeg skal gå mot de nyere bøker av henne som du sier er bedre?

annkolaas sa...

Tusen takk og det samme ønsker jeg deg. De aller nyeste bøkene hennes er knallbra. Nå holder jeg på med en annen lettlest av henne, Under bordet, om en singel jente i 20-åra. Den liker jeg litt bedre. Det ble bare litt for mye gulping og den slags i denne. Men den var ikke dårlig.