RSS

Min leserprofil

Som så mange andre medbloggere, kaster jeg meg på trenden med å fylle ut leserprofilen min. Undersøkelsen er lånt av Bokhora og oversatt til norsk. Kopier gjerne til din egen blogg eller svar i kommentarfeltet.
1. Hvilken bok leste du sist?
«Tredve dager i Sandefjord" av Vigdis Hjorth. En likandes bok.
2. Hvilken bok skal du begynne på nå?
Like dum som alltid, dro jeg med supertykke "Balansekunst" til føden og tenkte jeg skulle få god tid til å lese. Som nybakt trebarnsmor er ikke lektyre det første en tyr til når en har litt tid for seg selv. I alle fall ikke av den typen. Da er blad av typen Bam og Spedbarnsboken plutselig meget interessante. 
3. Er det mest mannlige eller kvinnelige forfattere i bokhyllen din?
Jeg er ikke sikker. Det ser ut som en god blanding, men tror faktisk at jeg har litt flere kvinnelige. Isfolkets 47 bind gjør nok også sitt til å opprettholde balansen.
4. Teller du alltid hvor mange sider du har igjen av en bok, eller tenker «nå har jeg kommet en fjerdedel/halvparten» eller lignende?
Jeg pleier alltid å sjekke hvor mange sider boken har, gjerne flere ganger. Når en har så mange andre bøker en vil lese, blir det litt fokus på hvor lenge en har igjen. Men samtidig er det dumt at en skal bli stresset av det. Lesing skal jo være lystbetont og kjekt. Når det er sagt, sjekker jeg sidetallet flere ganger selv om jeg aldri ønsker at boka skal ta slutt også. Jeg pleier også å se på omslaget om og om igjen, spesielt dersom de er bilde av noe en kan kjenne igjen i historien.
5. Hvordan velger du hvilke bøker du vil lese? (For eksempel omslag, tips fra venner, anmeldelser, topplister, blogger osv)
Jeg leser omtaler, blogger og sluker det meste av mine yndlingsforfattere. Jeg er så heldig å være med i en lesesirkel, og der tipser vi hverandre om gode bøker. Vi er faktisk så opptatt av å snakke om bøker at det er sjelden vi husker å diskutere det som var månedens bok - og like ofte glemmer vi å velge ut neste måneds bok. 
6. Når er en bok for lang?
Når den ikke greier å fenge meg. Men jeg kan også synes en fengende bok har for mange, unødvendige passasjer. 
7. Leser du like gjerne på engelsk (hvis det er originalspråket) som på norsk?
Helst ikke. Jeg liker å skrive selv, og er veldig interessert i hvordan språket er bygget opp. Siden jeg er norsklærer, føler jeg også at jeg bør lese på norsk. Men jeg leser engelsk også altså. Bare ikke så mye. 
8. Hvilken bok var den siste du bare måtte overtale ALLE vennene dine til å lese?
Agnes Ravatns "Stillstand" og "Folkelesnad". Det er så hysterisk treffende og morsomt at alle bør lese alt av henne. Jeg gleder meg vilt til hennes nyeste, som kommer i høst. Da jeg spurte en elev i fjor om tips til hva en lærebok i norsk bør inneholde, kom svarer kjapt: "Mer Ravatn, mindre Ibsen!".
9. Kan du slutte å lese en bok hvis den er kjedelig? I så fall – når gir du opp?
Jeg forsøker i det lengste å holde ut en kjedelig bok. Ikke sjelden tar den seg opp, og tenk om jeg hadde gått glipp av det! Men det hender jeg bare gir meg. Det finnes for mange gode bøker til å lese ferdig de kjedelige.
10. Hvilken sjanger er overrepresentert i bokhyllen din – og hvilken finnes ikke?
Samtidslitteratur og debutanter er kraftig overrepresentert, men jeg har også en god del klassikere som venter på å bli lest. Barnas bokhyller er også stappfulle. Det finnes ikke fantasy, bortsett fra Harry Potter og Ringenes Herre (nei, jeg har ikke lest og kommer ikke til å lese, sistnevnte). Krim har jeg ikke så mye av, men du finner en bok eller ti om du ser etter. 
Nå, hvordan lyder din leserprofil?
        
Siden det kom litt klager på at flere av bloggerne er så private og anonyme, slenger jeg med bilde av familiens siste tilskudd, et par timer gammel. Er han ikke njuudelig, vel?

13 kommentarer:

linesbibliotek sa...

Næmmen! Så superskjønn og liten. Gratulerer så mye med baby!

Jeg har lest to av tre Ringenes herre-bøker, og sjekket hvor mange sider jeg hadde igjen hvert femte minutt. Den er ualminnelig seig, og anbefales ikke. Ravatn er bedre. Og mye morsommere enn Ibsen.

annkolaas sa...

Tuusen takk:). Ja, jeg har hørt flere si det samme om Ringenes Herre, så jeg nøyer meg med filmene. Vet i grunnen ikke hvorfor jeg kjøpte bøkene.

Kristin Storrusten sa...

Så fin baby! Gratulerer, håper det er en liten lesehest :)

annkolaas sa...

Tusen takk! Det skal jeg nok sørge for at det blir:).

ellikken sa...

Jeg skulle ha gratulert deg med den nydelige prinsen i flere dager, bare så du vet det, men mobil+robotsperre=håpløst. Det er nesten så jeg blir nervøs for at jeg selv er en robot, jeg sliter ordentlig med å kommentere hos deg.

Men i alle fall: Gratulerer så mye og til lykke :) Han er minst like skjønn som sin mor :)

annkolaas sa...

Tusen takk:)! Hersens robottull! Jeg har fjernet det for lenge siden, men det kommer jevnlig uansett. Jeg blir selv bedt om å bevise min menneskelige eksistens for å svare på kommentarer i ny og ne. Må inn og se på innstillingene igjen. Og se der ja, nå må jeg bevise det igjen. Hrrmf!

annkolaas sa...

Psst, heh, nei jeg hadde visst hatt på av og til og vis ordkommntar (eller hva det nå het). My bad. Nå skal det være enklere. Jeg vil jo selvsagt gjerne ha kommentarer;-).

Gråbekka`s Blogger sa...

Gratulerer med søt baby i hus!:) Morsomt å lese leseprofilen din og takk for tips på ny forfatter å sjekke nærmere ut. Kos deg med lesingen og dine tre små:)

annkolaas sa...

Tusen takk! Vi koser oss alle sammen:).

annkolaas sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
ellikken sa...

Testing, testing! 1! 2! 3!

ellikken sa...

JAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!! Det gikk! Nå kan jeg plage deg vettalaust med meningsløse kommentarer daglig :D

annkolaas sa...

Hahaha! Vær så god:)