RSS

Min lesepersonlighet

Stine var første bloggeren (jeg merket meg) som testet sin lesepersonlighet, og dette må selvsagt sjekkes ut på egenhånd.

1) Leser du rutinemessig bøker om igjen?

Jeg gjorde det mye før, men nå er leselista mi eviglang, så det blir liten tid til det. Diktsamlinger og blad leser jeg om og om igjen, og jeg kjøper ofte bøker jeg liker godt sånn at jeg kan bla og lese litt i dem fra tid til annen.

2) Er du opptatt av å holde bøkene dine pene?

Ja. Jeg tolererer ikke at folk lager eselører og diverse når de lånes bort. Men de kan blas i altså. Godt brukte bøker har jo også sin sjarm.

3) Har du lister av bøker du planlegger å lese?

Ohoi! Den er lang! Umiddelbare bøker er Kong Steves og alle hjerters blues (bokbloggturne 11. august), Svenhammeds journaler (bokbloggturne ukjent dato i august), Gøran Tunstrøms Juleoratoriet. Jeg likte Præstungen, og Silje mm virker så begeistret at nå MÅ jeg få ut fingeren. Eller boka. Jeg har dessuten dårlig samvittighet over ikke å ha makket meg til å begynne på Morgen i Jenin, som Aschehoug sendte meg for leenge siden. Skam meg!

4) Hvordan velger du ut hvilke bøker du leser?

Jeg har bøker jeg synes jeg MÅ lese (dvs klassikere og snakkiser), bøker av forfattere som aldri skuffer - de leser jeg nærmest alt av, bøker jeg synes jeg som norsklærer bør ha kjennskap til, bøker bloggerne skriver mye om og bøker vi snakker om og anbefaler hverandre på lesesirkelen. Og ja, om det kommer ut en mye omtalt film basert på en bok, pleier jeg å forsøke å lese boka før jeg ser filmen.

5) Finnes det bøker du aldri ville nedverdiget deg til å lese grunnet omtale?

Jeg kan vel ikke svare ja på dette, jeg som til og med har lest Pornopung (fysjameg!)

6) Leser du alltid ferdig en bok hvis du ikke liker den?

Jeg prøver og har jammen lest ferdig mye rart, men nå synes jeg det finnes for mye dyrebar lektyre til å streve seg gjennom de jeg ikke liker så godt.

7) Hvor mye leser du hver dag?

Det er veldig variabelt. Av og til leser jeg ingenting, mens andre dager pløyer jeg gjennom både en og to bøker om dagen. Gjennomsnittlig leser jeg vel en til to timer per dag. Jeg har ingen faste tidspunkt, men har alltid med meg en bok i veska. Den leser jeg feks i når jeg venter i bilen mens mannen er inne på butikken i fem minutt, mens jeg legger parkett sammen med mannen og han skal sage i to minutt. Det er ingen vits i å stirre uit lufta hvis man kan lese, hehe. Og ja, mannen min synes jeg er sprø;)

8 ) Tenker du noen gang på at du burde skjerpe hva eller hvordan du leser, på samme måte som du tenker at du burde spise sunnere eller trene mer?

Jeg tenkte veldig mye på sånt før, men nå føler jeg at jeg har lest en god del av klassikerne o.l., så nå konsentrerer jeg meg mest om å kose meg med bøkene.

9) Språk eller handling, eller er dette et absurd spørsmål? Tenk fort.

Ja.

10) Regner du mer enn 60% av din lesertid som avslapning?

Da jeg var student var svaret nei, nå er det heldigvis ja.

11) Er litteratur hovedsaklig underholdning, dannelse eller flukt?

Absolutt.

12) Har du noen gang likt en bok og nektet å innrømme det av kulturstatusårsaker?

Det er heller omvendt med meg. At jeg ikke liker en bok noen har anbefalt, og så tør jeg ikke å være helt ærlig hvis vedkommende er helt forgapt i boka.

Har du ikke tatt testen? Gjør det da vel!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hahaha moro! Jeg må også gjøre dette! Lo meg i hjel av å-stirre-ut-i-lufta-er-bortkastet-tankegangen! :D Likte jeg godt!

annkolaas sa...

Hehe:)

Askeladden sa...

http://askeladden-askeladden.blogspot.com/2010/07/bloggeren-bibliotek-labyrinter-har-en.html