RSS

Bokbloggturné # 17 - JuliVi har kommet til juli måned og hva er vel bedre enn å innlede måneden med denne boka? Bok nummer 17 i Bokbloggturnéen passer perfekt, både med tanke på tittel og innhold. Juli lever opp til navnet, og smaker av sommer, sjø og forelskelse. Marielle blogget i går, og etter meg er det Ellikkens tur.

Femten år gamle Elin tilbringer hver sommer på idylliske Schrøderøya. Hun pleier å bo hos farmoren sin og nyte late sommerdager sammen med jevngamle Sara, som bor på øya. Elin og Sara har vokst fra hverandre det siste året, men det gjør ingenting, for denne sommeren dukker det opp en ny gutt på øya: Kato.

Juli tar for seg ungdom og forelskelse, og alle komplikasjoner som hører med et tenåringsliv. Boka har flere interessante karakterer, alle med sine utfordringer, noen mer alvorlige enn andre. Sommeridyllen ligger som en fin ramme rundt handlingen, og jeg tar meg selv i å lengte tilbake til egne sommerminner.

Hun ble plutselig usikker og flau over seg selv. Over kroppen sin, hvordan hun så ut. Det hadde hun ikke tenkt på før. Visste plutselig ikke hvor hun skulle se hen når Mikkel kom bort til dem på stranda. Han ville ha dem med ut i båt, eller ned på brygga. Han ville leke med dem. Hun likte de våte hendene hans rundt kroppen, likte følelsen av å bli løftet, og slengt ut i vannet. Det var i grunnen nok. Nok til å tenne en liten flamme og holde den varm.

Adresseavisen har kåret Juli til en av 2009s beste barne/ungdomsbøker, og boka er allerede solgt til flere land. Den er også nominert til UPrisen, som er ungdommens egen kåring av årets beste ungdomsbok. Tania Kjeldset har skrevet Juli. Les om henne her.

Det er en lettlest bok på knappe 200 sider. Språket er godt, og det er fint med en ungdommelig synsvinkel uten den påtatte tenåringssjargongen. Jeg synes også det er et pluss at boka tar opp alvorstunge tema på en fordøyelig måte. Juli ble lest på et par timer og jeg koste meg selv om jeg er hakket eldre enn målgruppen. Jeg må bare innrømme at jeg hadde elsket denne boka for en ti - femten år siden.

Anbefales - og spesielt hvis du er mellom elleve og femten år. God sommer!

2 kommentarer:

ellikken sa...

Jeg ser vi er veldig enige :) Bokanmeldelsen står i stil med boken, syns jeg. Den var rett og slett enkel, fin og lettlest, med sommerlig følelse og vage antydninger. Me like :)

Du skal også ha pluss for å ha stavet navnet mitt riktig, som en av ytterst få. Jippi!

annkolaas sa...

Hehe, må inrømme jeg tenkte litt over at det staves med to l-er;)