RSS

NostalgiEg er litt treig av meg. Kanskje ikkje ei overrasking for dei som kjenner meg. Eg har vore innom Fretex mange gonger. På jakt etter gamle skattar, kommodar, skap. Ein skjenk eg kan pusse opp. Ei hylle eg kan måle. Alle hyllene fulle av bokskattar la eg ikkje merke til. Før Fretex tok med litt av butikken og stilte seg opp midt i kjøpesenteret i byen. Då fekk eg opp augene.

Dei hadde veldig mange bøker eg hugsa frå barndommen min. Bøker frå Tuppen og Lillemor-klubben, Starletklubben og ymse anna (Søren at eg gav vekk alle ein gong i tida). Eg hadde mest lyst å hamstre med alt eg såg, men måtte nøye meg med mimring. Litt synest eg å måtte få unne meg, så desse fekk bli med heim:

Henning Mankell: Danselærerens tilbakekomst (no skal eg kaste meg på krimbølgja)

Frode Grytten: Bikubesong

Kjell Askildsen: Thomas Fs siste nedtegnelser til almenheten

Jung Chang: Ville svaner: Tre døtre av Kina (eg er usikker på om det faktisk var denne, hugsar ikkje tittelen)

Lucy Maud Montgomery: Anne fra Bjørkely (alle tre bøkene, dei ser heilt ubrukte ut. Kor eg gler meg til dottera mi kan lese desse.)

Jan Kjærstad: Jakten på de skjulte vaffelhjertene

Annette Langen: Felix blant verdens barn (dette er utan tvil den nye yndlingsboka til femåringen min. Ho kom inn i 4-tida om natta, rigga seg opp i senga vår og begynte å lese. Neste morgon var ho attende. Mamma, sjå, brev! Bilde! Ååå! Les for meg! Det er alltid kjekt når bøkene fell i smak. Kanskje ikkje midt på natta, men..)

8 kommentarer:

Heidi sa...

Jeg husker godt Anne-bøkene fra da jeg var liten, og har vurdert å kjøpe dem på nytt. Det er forresten flere bøker i serien, om Anne som voksen og om hennes barn.

annkolaas sa...

Er det flere altså?. Ja, det er fine bøker.

Kasiopeiia sa...

Haa, hvordan går det an å ikke få med seg at Fretex har bøker? Er som regel derfor folk (les: jeg) går dit, er det ikke? ;)

annkolaas sa...

Jeg var veldig usikker på om jeg skulle tørre å ydmyke meg ved å innrømme det, hehe.

Neida, det har seg faktisk sånn at jeg jevnlig er på Fretex, men jeg hadde ikke lagt merke til hyllen med alle bøkene inne i hjørnet. Jeg vet at Fretex har bøker, men trodde bare ikke at min lokale butikk hadde de, ettersom de var så godt gjemt. Da de var stilt ut på kjøpesenteret, spurte jeg "Jamen, har dere bøker altså?" "Jada, massevis!" Og de hadde de:)

Jeg går på Fretex for å sikre meg retromøbler og klær, men nå må jeg føye til bøker også;)

Anonym sa...

Ja, Anne-bøkene står klar i hylla og venter på at jentene mine skal bli større.

Jeg har hørt at det er veldig mye som har tapt seg i oversettelsen av Anne-serien, og lurer på om jeg ikke skal mimre-lese de i engelsk utgave. En vakker dag når jeg har bedre tid. :)

Heidi sa...

Du er forresten ikke alene - jeg har brukthandlet klær og nips på Fretex i årevis, og ikke minst gitt bort bøker til Fretex, men det var først i sommer det slo meg at jeg kunne gå på bokjakt der også. Jeg forstår ikke hvorfor jeg ikke tenkte på det før...

Kirsten M sa...

Jeg elsket Anne bøkene! Var på biblioteket og lånte filmene for ikke så veldig lenge siden som jeg satt og så på, herlig gjenforening og anbefales. Har selv to små gutter, det spørs om de finner ANNE like inspirerende som jeg en gang gjorde: )

annkolaas sa...

Jeg lånte faktisk filmene for et par år siden selv. Kjekt å se igjen:)