RSS

Avbrutte bøker

Jeg håper dette ikke blir en vane hos meg, men nå gir jeg faktisk opp enda en bok. Det var jeg som bestemte månedens lesesirkel-bok, Langelands Verdensmestrene, men etter 130 sider må jeg bare si meg ferdig med den. Den interesserer meg rett og slett ikke. Jeg har holdt på i over en uke, og greier ikke å komme lenger enn et par sider for dag. Kanskje jeg tar den opp igjen en annen gang, men nå begynner jeg å få leseabstinens over alt jeg går glipp av mens jeg forsøker å lese denne. Jeg liker det ikke, men ser ikke noe poeng i å streve meg gjennom flere sider. Det er flere i lesesirkelen som strever med denne, så jeg får trøste meg med det.

Dette er nesten litt pinlig, men jeg kom heller aldri noe lenger i Nesbøs Flaggermusmannen.. Men jeg har bestemt meg for å lese denne serien, så jeg gir ikke opp. Må bare ha en liten pause før jeg fortsetter.

Moving on. I dag begynte jeg derfor på en bok jeg leenge har hatt lyst å lese, Stocketts Barnepiken. Jeg er allerede godt i gang og fullstendig oppslukt. Det er sånn det skal være å lese. Herlig!

9 kommentarer:

Elida sa...

Eg har nettopp lest ferdig Kate Mortons "Den glemte hagen" og eg forstår så godt følelsen din når du leser "Barnepiken". Det er slik det skal vera å lese bok! Men du, Jo Nesbø! Du må lese Jo Nesbø, slik er det bare. Eg fyker gjennom dei som regel, og alle står fint oppstillt i bokhylla. Ha ein fin søndagskveld!

Anonym sa...

Jeg synes det er bra du gir deg. Man burde egentlig gjøre det oftere. Det finnes så mange bøker der ute, og kanskje det var feil bok akkurat nå. For det handler jo om det også, gjør det ikke. Hvor man er i livet akkurat nå og hva slags bok som passer der.

annkolaas sa...

Ja, når jeg tenker at jeg egentlig ikke har lyst til å lese denne fra side 1, er det vel ingen vits i å tvinge seg gjennom. Forstår egentlig ikke hvorfor jeg valgte denne boken, men samtidig har jeg lyst til å lese den. Bare ikke nå.

Den glemte hagen er eventyrlig! Her kan du se hva jeg synes om den: http://lesmye.blogspot.com/2010/03/den-glemte-hagen.html


Og ja, alle ser ut til å mene dette om Nesbø, så jeg får bare ta meg sammen;)

Ingaplinga sa...

haha, så merkelig at du ikke digga harry hole serien, e la min elsk på den for mange år siden og har faktisk lest fleire av bøkene, deriblant flaggermusmannen fleire ganga...

men e e jo ei ekte krimjente da...

Askeladden sa...

Det er ikke vits å bruke tid man egentlig ikke liker.

Men Barnepiken er helt fantastisk og man blir oppslukt av den...

Jeg har skrevet om den på bloggen min

http://askeladden-askeladden.blogspot.com/2010/12/bokanmeldelse-av-barnepiken-av-kathryn.html

fjord sa...

Jeg har også lagt bort en bok uten planer om å lese den ferdig i helga og skjønner deg veldig godt. Vil helst bruke tiden min på bøker jeg virkelig liker eller gir meg et eller annet.

Barnepiken er en flott roman, håper du koser deg helt til siste side. :)

Anonym sa...

Jeg slet veldig med Nesbø da jeg leste "Flaggermusmannen". Jeg kom bare aldri inn i handlingen, og fortsatte å lese i ren trass. Men da jeg var kommet over halvveis, løsnet det plutselig. Og da løsnet det så mye at jeg ikke klarte å legge boken fra meg før klokken var halv fire på morgenen og jeg hadde lest den ut. "Kakerlakkene" er sånn passe, men verdt å få med seg til du kommer til "Rødstrupe". Den er spennende hele veien, og spenningen gir seg ikke før du kommer til siste side av "Panserhjerte" og bare lengter etter mer Harry Hole. Hold ut, det er verdt det!!

annkolaas sa...

Jeg koooser meg med Barnepiken, og har helst lyst til å lese hele tiden. Men denne uken skjer det mye, barnebursdager osv, så det blir å sniklese når jeg kan.

Jeg skal komme over Nesbø-kneika. jeg lover!

VildesVerden sa...

Tror jeg kom ca like langt som deg i Verdensmestere før jeg la den fra meg