RSS

Min kamp. Fjerde bok


Ja, jeg har vel egentlig ikke så mye å si om denne boken som ikke allerede har blitt sagt. Faktum er at Min kamp-bøkene er helt fengslende, og jeg greier knapt å la være å lese videre før siste siden stopper av seg selv. Fjerde boka var intet unntak.

Selvsagt er det fristende å si at jeg ikke liker Min kamp, at jeg ikke vil gå hen og opphøye det "alle andre" har lagt sin elsk på. Men da lyver jeg. Jeg liker det veldig godt. Kan ikke noe for det. Det er sabla god litteratur.

11 kommentarer:

Beatelill sa...

Jeg nekter å lese disse bøkene! Nekter-nekter-nekter! Vel, forsøker fortvilet å holde meg unna, er vel mere sant :)

annkolaas sa...

Hehehe, ja det spørs om du greier å holde deg unna. På den positive siden så går fire (seks) bind unna i en fei, hvis du må gi etter til slutt. Med andre ord er det nok av tid til annen lektyre (bortsett fra at det egentlig aldri er nok av tid i seg selv). Jepp! Jeg kan dette med å være kort og konsis.

Anonym sa...

Jeg har skikkelig sansen for at du ikke er en sånn leser som bare kan like litteratur som er så smal at ingen andre har hørt om den en gang.:) Det finnes bøker for enhver bruk. Noen ganger orker jeg ikke tanken på å starte på en bok jeg må stoppe opp å tenke for å få noe ut av, og andre ganger er det helt motsatt. Det viktigste er å les og kose seg med det:) Men innimellom får jeg lyst til å skryte på meg at jeg ikke har sansen for en bok, bare fordi alle andre liker den (selv om jeg elsket den når jeg leste den før alle andre haha). Men selvdresserer meg selv til å stå for det jeg liker:) Herreli, jeg er visst litt rar. Haha:D

annkolaas sa...

Takk for det! Helt enig med at det ikke er vits i å lese noe en ikke skjønner bæret av. Jeg får nok slite når jeg skal begynne på alle disse tunge klassikerne jeg har i hylla. Og jeg kan sikkert bare innrømme en gang for alle; Odyseen blir nok aldri lest..

annkolaas sa...

Og ps. Jeg har altså ikke kjøpt Odyseen for å pynte opp i hjemmet altså. Jeg er medlem av Verdensbiblioteket, hvor det tydeligvis ikke er mulig å avbestille bøkene. For den som måtte lure på det:)

Anonym sa...

Haha :) Vittig :) Har noen klassikere som jeg har stooore planer om å lese, men som jeg aldri liksom helt får ork til å begynne på. For sikkerhetsskyld, tillegger jeg at jeg har faktisk lest en del av de "gode gamle" også:) Men man må jo henge med på det nye også!

Mammadamen sa...

Liker også Min kamp. Jeg leser ennå bind 1, men det betyr jo at jeg har mye å glede meg til! Jeg lest et essay om fiksjon og virkelighet o romanens rolle i Bokmagasinet til Klassekampen i går, forresten. (Anbefales!)

PS Så fin bloggen din har blitt:-)

annkolaas sa...

Det skal jeg sjekke ut. Tusen takk:)

Kirsten M sa...

Jeg har de på vent! EN DAG! Men tenker at jeg bør sette av skikkelig tid til de - liksom...

labben sa...

Jeg har ikke lest noen av de enda, rett og slett fordi jeg ikke kan forestille meg hvordan de kan være så gode som folk mener. Jeg hadde nok aldri engang vurdert å lese dem hvis ikke de var blitt så populære.

Men nå begynner jeg å bli seriøst bekymret for at jeg har gått glipp av noe stort. Tror nok ikke det skal så mange positive blogginnlegg til før jeg kjøper den første boken. Det er nok bedre å ha prøvd å lese dem enn å alltid lure på hva jeg gikk glipp av.. :)

annkolaas sa...

Dere som ikke har lest ennå; se her og bli overbevist: http://bokmerker.org/?p=5564